NABAVA V EU IN DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
NABAVA V EU IN DDV
pozdravljeni!
Zanima me, če se naredi tudi pri nabavi goriva in cestnine v tujini ( EU ), ki jih plačujemo preko DKV kartic in ki nam jih izda DKV v neto zneskih, SAMOOBDAVČITEV??
LP
Zanima me, če se naredi tudi pri nabavi goriva in cestnine v tujini ( EU ), ki jih plačujemo preko DKV kartic in ki nam jih izda DKV v neto zneskih, SAMOOBDAVČITEV??
LP
Re: NABAVA V EU IN DDV
tudi jaz iščem odgovor na to vprašanje, pa izgleda, da nihče nima ideje. Jaz v lanskem letu za te račune nisem delal samoobdavčitve niti jih prikazoval v obrazcih ddv, ker to pač ni bila stvar našega ddv. Zdaj sem pa v dilemi.Tudi izdanih računov za prevoze v EU nisem prikazoval v obrazcu ddv, saj je šlo za obrjeno davčno obveznost. Po novem je treba za izdane račune tudi za prevozne storitve v EU poročati s kvartalnimi poročili in prikazovati v ddv obrazec.
Po vsej logiki bi potem morali tudi račune za gorivo, cestnine prikazati v ddv in opraviti samoobdavčitev. Ali se motim??
Lp
Po vsej logiki bi potem morali tudi račune za gorivo, cestnine prikazati v ddv in opraviti samoobdavčitev. Ali se motim??
Lp
POZDRAVLJENI,
ZA CESTNINE V EU JE BAJE TAKO, DA JIH SMATRAJO KOT "NEPREMIČNINE" (DDV SE PLAČA, KJER SE NEPREMIČNINA NAHAJA) IN JE RAČUN OD "EU ZAVEZANCA" Z DDV-JEM IN GRE POD NEOBDAVČENO, TAKO KOT LANI. SAMOOBDAVČI SE SAMO NJIHOVO PROVIZIJO. LANI NAM JE "SLOVENSKI ID ZAVEZANEC" IZSTAVIL RAČUN ZA CESTNINO BREZ DDV-JA IN SMO JIH KNJIŽILI POD NEOBDAVČENO, LETOS PA JIH IZSTAVLJA Z DDV-JEM (JAZ IMAM TAK PRIMER). NE VEM PA, KAKO JE LETOS Z GORIVOM.
LP, KOLAND
ZA CESTNINE V EU JE BAJE TAKO, DA JIH SMATRAJO KOT "NEPREMIČNINE" (DDV SE PLAČA, KJER SE NEPREMIČNINA NAHAJA) IN JE RAČUN OD "EU ZAVEZANCA" Z DDV-JEM IN GRE POD NEOBDAVČENO, TAKO KOT LANI. SAMOOBDAVČI SE SAMO NJIHOVO PROVIZIJO. LANI NAM JE "SLOVENSKI ID ZAVEZANEC" IZSTAVIL RAČUN ZA CESTNINO BREZ DDV-JA IN SMO JIH KNJIŽILI POD NEOBDAVČENO, LETOS PA JIH IZSTAVLJA Z DDV-JEM (JAZ IMAM TAK PRIMER). NE VEM PA, KAKO JE LETOS Z GORIVOM.
LP, KOLAND
pozdravljeni!
Tudi jaz sem dobila potrditev, da se samoobdavči samo provizijo pri posredovanju teh stroškov!!!
Še vedno pa ne vem, kam se ta provizija vpiše v obrazec DDV!!??
A mogoče kdo ve, ima letos že kakšne izkušnje???
lp
Tudi jaz sem dobila potrditev, da se samoobdavči samo provizijo pri posredovanju teh stroškov!!!
Še vedno pa ne vem, kam se ta provizija vpiše v obrazec DDV!!??
A mogoče kdo ve, ima letos že kakšne izkušnje???
lp
pozdravljeni,
po moje se za provizijo v obrazcu ddv izpolni kolone 23a, 32a in 41.
lp, koland
lp, koland
Pozdravček!
Na kateri konto pa knjižite strošek provizije po npr. DKV-jevem računu??
lp
Na kateri konto pa knjižite strošek provizije po npr. DKV-jevem računu??
lp
pozdravljena,
kar na 419, pa bo.
lp, koland
kar na 419, pa bo.
lp, koland
Hvala, se še priporočam
lp
lp
Še vedno mi je nejasno ali gre tukaj v tem primeru ( provizija ) za samoobdavčitev ali obdavčitev od prejetih storitev iz drugih držav članic EU ??? Begajo me namreč koloni 23a in 25!! Kaj je v tem primeru pravilno??koland napisal/-a:pozdravljeni,
lp, koland
lp
pozdravljena,
23a - prejeta storitev iz drugih držav članic eu
lp, koland
23a - prejeta storitev iz drugih držav članic eu
lp, koland
pozdravljena,
osnova je v obrazcu ddv-o v koloni 32a.
lp, koland
osnova je v obrazcu ddv-o v koloni 32a.
lp, koland
pod katero kolono pa se vpiše v knjigo prejetih računov??
lp
lp