Naročnik ni lastnik nepremičnine (najem) na katero mu moramo zmontirati klima napravo in je ne bo naprej zaračunal lastniku poslovnega prostora.
Ali mu zaračunam polni DDV ali gre tu za obrnjeno davčno breme ?
Kako pa ravman, če naročnik kupi klima naprave, ki so že vgrajene na drugem objektu, pa mu jih moramo najprej pregledati in demontirati nato pa vgraditi na njegovo nepremičnino. Za ta drugi del vem, da gre za obrnjeno dav.breme, kaj pa pri demontaži?
Pa lep dan še naprej.
DDV-montaža klime
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DDV-montaža klime
Če je naročnik davčni zavezanec, je vse obrnjeno davčno breme.
lp
lp
Ali to pomeni, da ni važno čigava je nepremičnina, samo da je zavezanec za DDV in mu opravim storitev gradbeništva?
Kako si pa potem to kot prejemik takega računa pokjižiš? Če je tvoja stavba daš na vzdrževanje oz.na povečenje vrednosti, če je pa nimaš pa na osnovno sredstvo-premičnina ?
Sem precej zakomplicirala stvar, a me res zanima.
Hvala za pomoč.
Kako si pa potem to kot prejemik takega računa pokjižiš? Če je tvoja stavba daš na vzdrževanje oz.na povečenje vrednosti, če je pa nimaš pa na osnovno sredstvo-premičnina ?
Sem precej zakomplicirala stvar, a me res zanima.
Hvala za pomoč.
Lastnina ni pomembna.
Ali imaš prostore v najemu ali si lastnik prostorov ni pomembno. Gre za nakup/povečanje vrednosti/vzdrževanje osnovnega sredstva.
Recimo, da kupite pisalno mizo. Ali je pomembno čigavi so prostori kjer jo boste imeli?
lp
Ali imaš prostore v najemu ali si lastnik prostorov ni pomembno. Gre za nakup/povečanje vrednosti/vzdrževanje osnovnega sredstva.
Recimo, da kupite pisalno mizo. Ali je pomembno čigavi so prostori kjer jo boste imeli?
lp