O tem sem že spraševala, vendar ne najdem teme.
Podrobnosti o zaprtju po hitrem postopku poznam, zanima me samo, če ob zaprtju d.o.o. dobiš nazaj kapital, ki si ga vložil oz. del kapitala, če so se kapitalske postavke znižale zaradi izgub?
ZANIMA ME KAKO JE TO V PRAKSI?
zaprtje d.o.o.
Moderator: Mirko Zbačnik
zaprtje d.o.o.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Re: zaprtje d.o.o.
"Čisto enostavno". Končna bilanca stanja izkazuje postavke sredstev in obveznosti in kolikor ni denarnih sredstev, prejmejo družbeniki druge oblike sredstev (terjatve, vrednostne papirje, osnovna sredstva). Če pa imate v končni bilanci le denar in kapital (vse sestavine kapitala), katerega sestavni del je tudi prenesena izguba, potem prejmejo družbeniki denar. Seveda pa glede na pretekle rezultate ni nujno, da prejmejo celotni vplačan osnovni kapital - to tudi pomeni, da nimajo osnove za davek od dobička od kapitala.
lp
lp
Hvala ga. Slovan za odgovor.
Verjetno pa ne morejo prejeti denarja, če nimajo nič na posl.računu.
Imam primer, ko ostane neka pozitivna razlika md osn.kapitalom in izgubami pr.let in mi ni jasno od kje bi ta denar "vzeli".
Verjetno pa ne morejo prejeti denarja, če nimajo nič na posl.računu.
Imam primer, ko ostane neka pozitivna razlika md osn.kapitalom in izgubami pr.let in mi ni jasno od kje bi ta denar "vzeli".
Lepo vas pozdravljam.
Če je minimalen "ostanek" osnovnega kapitala, ima ta svojo "protipostavko" na eni izmed oblik/postavk na aktivi - na sredstvih. Npr. imate protipostavko na neplačanih terjatvah do kupcev --- vračilo osnovnega kapitala je v stvarni obliki, kar pomeni, da "dobi" del terjatev do kupcev. Ali bo to kasneje vnovčil ali ne, je pa drugo vprašanje.slovan napisal/-a:Končna bilanca stanja izkazuje postavke sredstev in obveznosti in kolikor ni denarnih sredstev, prejmejo družbeniki druge oblike sredstev (terjatve, vrednostne papirje, osnovna sredstva).
lp