REDNA ODPOVED DIREKTORJA DRUŽBE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LUNAGRC
Novinec
Novinec

REDNA ODPOVED DIREKTORJA DRUŽBE

Odgovor Napisal/-a LUNAGRC »

v družbi, ki je v letu 2008 poslovala z dobičkom in ki zaposluje delavce se je pripetilo, da je direktor družbe (katere je tudi zastopnik in lastnik) samemu sebi izdal REDNO ODPOVED ZARADI POSLOVNIH RAZLOGOV. družba še vedno posluje in zaposluje delavce. zanima me ali je to zakonsko možno, saj sumim, da direktor namerno potaplja družbo. zdaj sili delavce v podpis redne odpovedi zaradi poslovnih razlogov, kjer je navedeno, da se odrekajo odpravnini. že nekaj mesecev namerno odklanja naročila za delo in nas spravlja na cesto.
hvala za odgovor
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: REDNA ODPOVED DIREKTORJA DRUŽBE

Odgovor Napisal/-a MG »

Pa menda ne mislite resno ?

Direktor samemu sebi ne moe dati odpovedi iz poslvoih razlogov. Glede na to, da je lastnik mora ne glede na vse plačevati prispevke, ker gre za enoosebno družbo.

Lahko da delavcem redno odpoved iz poslovnih razlogov vendar mora spoštovati postopek in zakone. Izjava o odpovedi odpravini je nična tudi če jo delavci podpišejo.

Eno tako dopoved z izjavo vred nesite na inšpektorat.
LUNAGRC
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a LUNAGRC »

ja čisto resno mislim.
direktor je samemu sebi dal odpoved. v ponedeljek sem dogovorjena na inšpektoratu in s seboj nesem tudi odpoved ki mi jo je vsiljeval v podpis.

ali davčna inšpekcija ne kaznuje odgovornih oseb ki namerno spravijo družbo v likvidacijo ali stečaj, če je to iz listin popolnoma razvidno?

hvala lepa za odgovor!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Lastniki lahko s svojo družbo delajo v glavnem kar želijo če pri tem upoštevajo delovno zakonodajo. Lahko bi dali družbo tudi v prostovoljno likvidacijo, poplačali dolgove, dali redno odpoved ( zaradi prenehanja družbe ) delavcem in jim izplačali odpravnine.

Tako, da na tem področju ne boste dosegli veliko. Edino kar lahko dosežete je inšpekcijski pegled in kazen, če so vas res silili v podpise odpovedi kot ste napisala.
Odgovori