obvestilo Durs-a

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rebalans
Začetnik
Začetnik

obvestilo Durs-a

Odgovor Napisal/-a rebalans »

Pozdravljeni, dobil sem obvestilo od davčne da vodijo lastnika podjetja pod obvezno zavarovanje s podlago 040, nato pa sprašujejo kako obračunavamo prispevke za socialno varnost:

- ob izplačilu plač na predloženem REK obrazcu
ali
- 15. v mesecu za pretekli mesec na predloženem OPSVL obrazcu.

Sem klical referentko, zakaj to potrebujejo, pa mi je odvrnila, da naj se odločimo in jim posredujemo svojo odločitev.
Ali mogoče kdo ve kaj je to, ali oni nimajo teh podatkov? Vmes je cela vrsta členov,tako da mi ni čisto jasno kaj jim bom sporočil. Če je kdo bolj poučen bi prosil za mnenje. Mi za lastnika oddajamo na REK-1 obrazcu, ali je bolj ugodno na OPSVL obrazcu.HVALA.

p.s. vsem ženskam čestitam 8.marec :D
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: obvestilo Durs-a

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

jaz tudi ne vem zakaj potrebujejo... jaz imam vse lastnike d.o.o. na plači, torej vsak mesec vidijo REK-1.... pač sem jim v dveh stavkih napisala, da izplačujemo plačo in predlagamo REK-1 in to je to.... tisti spisp pred zadnjim stavkom pa ga niti nisem brala....in ne vem, čemu to rabijo... mogoče za kakšno kontrolo, če so vsi lastniki družb ustrezno zavarovani?
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
bpp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bpp »

Dragi moji, preverite na M2 zavarovalno podlago....če je tam podlaga 040, ste se dolžni z izjvo izjasniti, ali boste izplačevali tudi plačo, ali pa samo prispevke....
sicer pa že spet "mučijo" tiste, ki REK-e oddajamo, tistih, ki jih ne, nikoli ne najdejo....
pa lep praznik vsem puncam še naprej želim
bpp
rebalans
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a rebalans »

Oni so to poslali samo tistim ki imajo zavarovalno podlago 040, ker lastnikom d.o.o.-jev to podlago 040 na zavodu avtomatsko vpišejo (domnevam), ni mi čisto jasen namen teh obvestil in vsi tisti členi ki so navedeni, ali to pomeni da lahko spremeniš način obračunavanja prispevkov ali ne, če enega izbereš :?
Odgovori