Še vedno ne znamo narediti ozr. opredeliti določenih prevoznih storitev zato vas lepo prosim pomagajte nam:
1. Dbimo račun za prevoz od Poljske družbe za prevoz iz Polske do kočevja.
tu je DDV prevaljen po 25 čl. in mi ji prejmemo račun naredimo samoobdavčitev za celo relacijo.
2. Naročnik je iz Srbije. Mi peljemo blago iz Beograda do Kočevja. Ali mi izstavimo račun in se
spet sklicujemo na 25/1 člen in ne obračunamo DDV. Kam gre v knjigo in kam v DDVO
3. Bosansko podjetje nam pripelje blago iz BG do Kočevja. Zaračuna nam storitev brez
DDV in se sklicuje na "15. stav 1 tačka 2- izvoz usluga"
Kam gre pri nas v knjigo in kam v DDVO in še ali delamo samoobdavčitev za del poti po Sloveniji.?
Bom zelo hvalažna če mi pomagate.
prevozi
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: prevozi
1. ok
2. najverjetneje gre za uvoz. Če je naročnik srbsko podjetje sklepam, da je vrednost prevoza vključeno v ceno uvoženega blaga(poglejte pariteto na prodajnem/uvoznem računu). Če imam prav je prevoz v celoti oproščen 50/13. Polje 11
3. Mogoče ste želeli napisat, da bosanko podjetje za vas pripelje blago(in ne vam - razen če ste uvoznik), če je tako in pariteta blaga vključuje tudi prevoz je isto kot tč.2., če pa pariteta ne vključuje prevoza in ta ni podebej vključen v davčno osnovo ob uvozu je prevoz po SLO obdavčen.
lp
2. najverjetneje gre za uvoz. Če je naročnik srbsko podjetje sklepam, da je vrednost prevoza vključeno v ceno uvoženega blaga(poglejte pariteto na prodajnem/uvoznem računu). Če imam prav je prevoz v celoti oproščen 50/13. Polje 11
3. Mogoče ste želeli napisat, da bosanko podjetje za vas pripelje blago(in ne vam - razen če ste uvoznik), če je tako in pariteta blaga vključuje tudi prevoz je isto kot tč.2., če pa pariteta ne vključuje prevoza in ta ni podebej vključen v davčno osnovo ob uvozu je prevoz po SLO obdavčen.
lp