Davčni obračun - subvencija
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Davčni obračun - subvencija
Prihodki od subvencije so ločeni v poslovnih bilancah oziroma bilancah za AJPES, v davčenm obračunu so prihodki vpisani v enem znesku, kasneje se samo izvzemajo oziroma dodajajo zaradi posebnosti.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
aha potem jaz samo vpišem ta skupni znesek prihodkov in to je to, ne rabim nič izvzemat oziroma dodajat?
Pa še nekaj, priloge 3 in 4 mi ni potrebno še enkrat oddati, če je bila oddana že na Ajpes, ne?
Pa še nekaj, priloge 3 in 4 mi ni potrebno še enkrat oddati, če je bila oddana že na Ajpes, ne?
Pa še eno trapasto vprašanje ali moram splošno olajšavo vpisovati ali jo to sami upoštevajo? Ker itak je izguba in ne vem ali se sploh splača vpisovati?
če oddate bilance na AJPES, na koncu davčnega obračuna obkljukate izjavo, zato priloga 3 in 4 ni potrebna.
če imate pozitivno osnovno, potem olajšavo vpišete, če je osnova negativna (ozirma 0 v tem primeru), potem olajšave ne vpisujete.
če imate pozitivno osnovno, potem olajšavo vpišete, če je osnova negativna (ozirma 0 v tem primeru), potem olajšave ne vpisujete.
Naty