Bom takrat verjetno tudi lažje našla teh 70 €.
Res hvala Slovan za vso pomoč.
Aja še nekaj samo mi nekaj akontacij smo plačali , ne vseh ampak nekaj le, jih potem tudi nikjer ne vpisujemo?
Moderator: Mirko Zbačnik
Živjo,slovan napisal/-a:Prihodki in odhodki so naprej ugotovljeni po računovodskih predpisih. Nato pa te postavke prilagodite na raven davčnih prihodkov in davčnih odhodkov (zmanjšanja ali povečanja):ines4 napisal/-a:V davčni obračun pa vpišem prispevke na prvo stran in pod odhodke. Samo ne vem pod katere, ali pod št.5 odhodki ugotovljeni po računovodskih standardih ali pod št.8 davčno priznani odhodki? Ta znesek vpišem še pod davčno izgubo. Osnova za dohodnino je potem verjetno 0? Kaj še izpolnim v davčnem obračunu?
-odhodki, ki so ugotovljeni po računovodskih predpisih - zap. 5 davčnega obračuna (za vas so to samo prispevki)
- davčno priznani odhodki v zap. 8 davčnega obračuna (ker nimate nobenih povečanj oziroma zmanjšanj).
- razlika med davčno priznanimi odhodki in prihodki - zap. 10 davčnega obračuna
- davčna izguba, zaporedna 14 davčnega obračuna
lp
V gornjem tekstu sem poudarila, da je potrebno slediti obrazcu, ki vam v tekstu točno pove, kaj je potrebno seštevati. Ker pa boste v program Silvester vnašali osnovne podatke, vam ta sam "sešteje" vrstice, tako da ni bojazni, da bi seštevki manjkali. Vaša skrb je le, da pravilno izpolnite tiste vrstice (zap. številke), ki niso zbirne (kjer ni seštevkov) in seveda olajšave.ines4 napisal/-a:a potem tudi pod zap.8, 10 in 14 vpišem znesek prispevkov in ničle v ostala polja, ki to zahtevajo (zaradi medsebojnih seštevkov ali odštevanja)? Mogoče neumna vprašanja, ampak res ne bi rada kaj zašuštrala, ker sem bolj nova v tem. Ali moram priložiti tudi priloga 6, ker je izguba?
Najbolj iskano na portalu: