Pozdravljeni...
sem nova na racunovodja.com, samouk (kot večina)...pri izpolnjevanju davčnega obračuna za zasebnike sem naletela na eno majhno težavo. Poslovno leto sem zaključila z izgubo (delujem od nov 2009), akontacije dohodnine nisem plačevala nič (je nisem mela niti dolčeno)...v programu (Excel za zasebnike) mi od 0,00€ osnove za dohodnino upošteva znesek splošne olajšave 245,14€, pri osnovi za akontacijo dohodnine -245,14€, pri osnovi za določitev predhodne akontacije pa -1.470,84€ (po vgrajeni formuli). A so ti negativni zneski vredu, a moram glede na to, da ni od česa priznavat olajšav tu pustit prazno. V tem primeru tudi, ali je smiselno dat prilogo za olajšavo za vzdrževane družinske člane?
Komur koli hvala za odgovore,
Špela
Davčni obračun-osnova za določitev predhodne akontacije
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Davčni obračun-osnova za določitev predhodne akontacije
Zaporedne, ki jih navajate, morajo ostati prazne, saj negativnih osnov za dohodnino ne poznamo.
Znesek za določitev predhodne akontacije je prav tako prazen, saj ta preračun izhaja iz dohodninske osnove za leto 2009 - ki pa je nimate. Vgrajene kontrole bi morale delovati le ob pogoju pozitivnih zneskov!
lp
Znesek za določitev predhodne akontacije je prav tako prazen, saj ta preračun izhaja iz dohodninske osnove za leto 2009 - ki pa je nimate. Vgrajene kontrole bi morale delovati le ob pogoju pozitivnih zneskov!
lp
Re: Davčni obračun-osnova za določitev predhodne akontacije
se mi je zdelo...hvala!