2,5% IP
Moderator: Mirko Zbačnik
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Ja, prikazala bi ga ločeno.
Te plače so že popolnoma zmešane. Upam, da se bo v novi vladi spet našel kdo, ki bo začel komplicirati, ampak do uporabnikov zakonov na boj prijazen in razumljiv način.
Zima - želim si je, tiste, z veliko veliko snega, mraza, ki ti zleze pod kožo in toplega kamina.
Lidija
Te plače so že popolnoma zmešane. Upam, da se bo v novi vladi spet našel kdo, ki bo začel komplicirati, ampak do uporabnikov zakonov na boj prijazen in razumljiv način.
Zima - želim si je, tiste, z veliko veliko snega, mraza, ki ti zleze pod kožo in toplega kamina.
Lidija
Lep pozdrav, obljubljena oktoberska povečanja so se vidim že začela za nekatere in povzročajo dileme.
Dodatek po zakonu je uveljavljen in dkler ni napisano. da se ukinja ali pretopi, preoblikuje ipd. velja kot do sedaj.
Naknadna dogovorjena povečanja IP, izhodiščnih plač se pravi ga ne spremenijo niti izničijo.
Dvignite izhodiščne plače za objavljen procent, obračunajte plačo in prištejte dodatek po zakonu.
Tisti, ki sprašujete ali naj povečate 117500 (še vedno ista zadeva), da, povečajte, če ta znesek predstavlja izhodišno plačo.
LP
Dodatek po zakonu je uveljavljen in dkler ni napisano. da se ukinja ali pretopi, preoblikuje ipd. velja kot do sedaj.
Naknadna dogovorjena povečanja IP, izhodiščnih plač se pravi ga ne spremenijo niti izničijo.
Dvignite izhodiščne plače za objavljen procent, obračunajte plačo in prištejte dodatek po zakonu.
Tisti, ki sprašujete ali naj povečate 117500 (še vedno ista zadeva), da, povečajte, če ta znesek predstavlja izhodišno plačo.
LP
Nisem brala, šefica pravi, da IKS-a še ni bilo!?
Podlaga za višjo minimalno je nekje bila, sedaj se ne spomnim več čeprav sem na veliko pisala o tem. Poglejte stare teme o dodatku po zakonu. Dobro se spomnim, da so na seminarju to povedali, pa še zapisano je v razlagi. Torej, minimalna za nas (GIT) je 118484,00.
Kaj pa piše v IKS-u, žal ne vem.
lp
Podlaga za višjo minimalno je nekje bila, sedaj se ne spomnim več čeprav sem na veliko pisala o tem. Poglejte stare teme o dodatku po zakonu. Dobro se spomnim, da so na seminarju to povedali, pa še zapisano je v razlagi. Torej, minimalna za nas (GIT) je 118484,00.
Kaj pa piše v IKS-u, žal ne vem.
lp
Več berem, manj mi je jasno. Mi imamo za I.tarifni razred osnovno-minimalno plačo 111.484, na katero prištejemo 6.140 dodatka za gradbene dejavnosti, tako da je skupaj 117.624, se pravi več kot minimalna 117.500. Zdaj pa me zanima, ali moram povečati izhodiščne plače, če že tako presegamo 117.500?
Če jih moram, kaj pa povečam:
111.484 x 2,5% =114.271 in nato + 6.140
ali
117.500 x 2,5%=120.437,50 in nato + 6.140
ali nič od tega??
Prosim za pomoč!!:sad:
Hvala, Anka22
Če jih moram, kaj pa povečam:
111.484 x 2,5% =114.271 in nato + 6.140
ali
117.500 x 2,5%=120.437,50 in nato + 6.140
ali nič od tega??