Pozdravljeni
na vas se obračama z vprašanjem kaj se vpiše pod kolono 22 - Vplačane akontacije pri Obračunu davčka od dohodka pravnih oseb?
jaz sem si to razlagala kot akontacije, ki so bile med letom dejansko plačane, pa mi je referentka na Dursu rekla, da se sem vpiše zmnožek : akontacija za leto 2009 x 12, ne glede na to ali so bile vse plačane ali ne. Mi imamo plačanih 8 akontacij in nikjer ne najdem konkretenega odgovora ali to drži??
Prosim za pomoč
Hvala in lp
Silvija
DDDO - Pelias kolona 22
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DDDO - Pelias kolona 22
Pa Vam je to logično?? Meni ni, še pod 69. člen sem šla gledat, pa metodologijo izpolnjevanja - pa piše PLAČANI znesek akontacije.
Samo rada bi našla črno na belem kaj se vpiše, da me ne bodo potem kje "hakljali"
in da imam "pokrito rit" 
Samo rada bi našla črno na belem kaj se vpiše, da me ne bodo potem kje "hakljali"
jaz sem za en d.o.o. vpisala obračunane akontacije, pa meje klicala za popravek, ker vse niso bile plačane in sem mogla vpisati plačane
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Pol pa bodi pameten............
Mislim, da bom vpisala kar dejansko plačane
Mislim, da bom vpisala kar dejansko plačane
To pa ne bo držalo: upošteva se tudi akontacija za december 2009, ki se plača 10.1.2010(do 10.v mesecu za pretekli mesec)-in je v BS prikazana na PČR(jamuarja pa se ob plačilu zapre PČR).
Res bi bili lahko bolj natančni pri izrazoslovju, da bi se že iz besedila videlo,kaj je potrebno upoštevati, ne pa da je tako zavajajoče.
Vsa leta se že upošteva tudi decembrsko akontacijo.
Res bi bili lahko bolj natančni pri izrazoslovju, da bi se že iz besedila videlo,kaj je potrebno upoštevati, ne pa da je tako zavajajoče.
Vsa leta se že upošteva tudi decembrsko akontacijo.
Saj je jasno da se upošteva decemberska akontacija, seveda če je bila plačana. Ampak problem je takrat, ko zavezanci ne plačujejo akontacij.
Naty