PROSIM ZA POMOČ PRED ODDAJO DDD NA Durs

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
maksima
Novinec
Novinec

PROSIM ZA POMOČ PRED ODDAJO DDD NA Durs

Odgovor Napisal/-a maksima »

Pozdravljeni,

preden oddam podatke na DURS-ovi strani, bi res rabila potrditev, da delam prav, da ne bo kaj narobe...
Torej, podjetje sem odprla 11.11.2009 in v letu 2009 nisem imela prihodkov - razen subvencije za samozaposlitev v višini 4.500€, ki pa je bila nakazana pred nekaj dnevi (se pravi v 2010). Vodim enostavno knjigovodstvo in nisem normiranec. Posim vsaj za komentar - DA/NE pri posameznem vrašanju....

1) Torej, pri AJPESU, sem poknjižil 2/24 subvencije (to je 325€) pod točko 16 a. AOP 084(subvencije, dotacije in podobni prihodki, ki niso povezani s poslovnimi učinki), 12/24 subvencije, ki se nanaša na leto 2010, sem poknjižil v BS pod AOP 038 (kratkoročne pasivne časovne razmejitve) in del, ki se nanaša na 2011 na AOP 030 (dolgoročne PČR). Na terjatveh AOP 022 pa imam 4.500€, saj na 31.12.2009 še nisem prejel subvencije. Ali imam prav?

2)Ko izpolnjujem obrazce za AJPES, mi ta ponudi obdobje poročanja 1.1.2009 - 31.12.2009, datum vpisa v register pa vpišem potem začetek delovanja, se pravi 11.11.2009 - ta datum je vpisan tudi v Sklepu o vpisu iz AJPESA?

3) Pri vnosu podatkov na DURS - se pravi v Silvestra, če vpišem davčno številko me ne najde, ampak moram narediti nov vnos - to je najbrž pravilno, ker še nikoli nisem imela sp - ampak, pričakovala sem, da me bo program našel v kakšnem seznamu, tako kot je to pri AJPES-u, ko te imajo notri. Sicer ima tudi DURS vse podatke, ampak najbrž je prav, da sam vnesem novega zavezanca in vpošem vse podatke (davčna, matična, naziv,...)?

4) Pri davčnem obračunu dam davčno obdobje od 11.11.2009 - 31.12.2009?

5) Pod zap.št. 1 (prihodki), vpišem tistih 325 € subvencije, ter pod zap.št.5 vse odhodke in to je to? Nisem imela nobene reprezentance, v bistvu samo prispevke, kilometrino, nadomestilo za malico ter nekaj malega pisarniških pripomočkov, gsm...

6) Ker je izguba, tudi ne vpisujem nobene olajšave?

7) Spodaj še kliknem izjavo, da je BS in IPI oddana na AJPES, ter izpolnim prilogo št. 6.

8) V prilogi 6. prav tako vpišem davčno obdobje od 11.11.2009 - 31.12.2009, ter vpišem znesek izgube v vrstico n (nepokrita davčna izguba iz preteklih davčnih obdobij)?

RESNIČNO HVALA, če bo kdo preletel moja vprašanja ter odgovoril (lahko samo št. vprašanja ter DA/NE), ali razmišljam/ravnam pravilno... To delam pravič, in me je malce "strah" če bo vse ok izpolnjeno.

ps: Samo še nekaj - ali ko vnesem podatke, ali je tudi kakšna možnost, tako kot pri AJPES, da samo klikneš na gumb "podpiši" in je zadeva oddana? Ali je tukaj kašen drug sistem - oz. kaj moram narediti?

HVALA, HVALA!!!!
Odgovori