Imam še eno vprašanje v zvezi z zaključnimi računi (smo novo ustanovljeno podjetje in se s tem srečujemo prvič):
Zanima me ali gre v obrazec DDD-DDD pri s.p. tudi splošna olajšava (kolikšna je višina te olajšave za leto 2009??) in če gre, kolikšen delež te oljšave naj vpišem, saj smo bili ustanovljeni 15.8.2009 (delež dni, mesecev, celoto,...).
Hvala za vse odgovore
Še enkrat ZAKLJUČNI RAČUNI
Moderator: Mirko Zbačnik
-
tadejabozic
- Računovodski vajenec

Re: Še enkrat ZAKLJUČNI RAČUNI
Pri s.p-ju se upošteva tudi splošna olajšava s pogojem, da mi ni bila upoštevana pri dohodkih iz zaposlitve več kot 5/12. Tudi pri vas je pomembno kakšne dohodke ste prejemali pred pričetkom opravljanja dejavnosti.
lp
lp
pozdrav,
mene pa zanima kakšen je upravičen znesek zaključnega računa?
koliko računate zanj?
LP
mene pa zanima kakšen je upravičen znesek zaključnega računa?
koliko računate zanj?
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kakor zadevo obrneš, a včasih se zgodi, da sta obe strani zadovoljni. A tu deluje zakon trga in cene so zelo različne, kljub določeni tarifi.
PS.: Tudi mene zanima, koliko zaračuna knkurenca. Vendar morate upoštevati tudi druge dejavnike, cena ni vse.
PS.: Tudi mene zanima, koliko zaračuna knkurenca. Vendar morate upoštevati tudi druge dejavnike, cena ni vse.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko