LP, se lepo zahvaljujem za odgovore
prenos starega dopusta
Moderator: Mirko Zbačnik
prenos starega dopusta
Delavec je bil neprekinjeno na bolniški več kot 2 leti, danes pa smo od ZZZS prejeli odločbo, da je od 01.04.2010 zmožen za delo. Sedaj pa me zanima ali delavcu pripada tudi dopust iz leta 2009, (ki ga po zakonu lahko izkoristi do 30.06.), ali mu pripada samo dopust za tekoče leto, torej 2010.
Re: prenos starega dopusta
Dopust za leto 2009 mora v tekočem (2009) letu izkoristiti 10 dni, preostalega pa do 30.6.2010. Za letošnje leto mu pripada cel dopust.
LP
LP
Da, pripada tudi za leto 2009. S tem,d a mu je 10 dni propadlo. Ostanek lahko izkoristi do 30.06.2010
matejči napisal/-a:Delavec je bil neprekinjeno na bolniški več kot 2 leti, danes pa smo od ZZZS prejeli odločbo, da je od 01.04.2010 zmožen za delo. Sedaj pa me zanima ali delavcu pripada tudi dopust iz leta 2009, (ki ga po zakonu lahko izkoristi do 30.06.), ali mu pripada samo dopust za tekoče leto, torej 2010.
V službi se je razvila debata na to temo, nekateri pravijo, da delavcu "propade" ves dopust za leto 2009, ne samo 10 dni. Zanima me v katerem členu Zakona o delovnih razmerjih je navedeno, da preostanek dopusta (razen 10 dni) lahko izkoristi do 30.06. tekočega leta?
163. člen ZDR.
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.