BOLNIŠKA
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: BOLNIŠKA
Bolniška za otroka je refundirana - ni v breme delodajalca. V Rek-1 jo vpišete posebej.
Kako pa v tem primeru to refundiramo? Ali je kakšen obrazec za to? Ali samo na rek-1 obrazcu ločeno napišeš? Prvič to delam in bi bila hvaležna za vsakršno pomoč in nasvet.
Iz ZPIZ-a si potegnite programček za izračun bolniške, nato skontrolirajte, če ste prav obračunali in oddajte obrazce na ZPIZ
LP
LP
Na strani od ZZZS najdete programček za izračun bolniške, ki se refundira.ors napisal/-a:Iz ZPIZ-a si potegnite programček za izračun bolniške, nato skontrolirajte, če ste prav obračunali in oddajte obrazce na ZPIZ
LP
Prilagam vam stran: http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.n ... 8C00271C9B
Poglejte kaj tukaj piše in spodaj so excelove tabele za izračune. Jaz vzamem tega - dejanski obračun in vse lepo sam izračuna. Potem pa preverite še z vašim obračunom ali je pravilno (torej obračunom bolniške v vašem sistemu za plače).
Upam, da bo pomagalo.
HVALA LEPA ZA POMOČ
Se opravičujem, ampak a mi lahko pomagate še pri izpolnjevanju zahtevka? Katero pa je leto osnove?
Res bi bila hvaležna
Res bi bila hvaležna
Če vzamem leto osnove 2009, ali potem kot bruto osnovo seštejem plače od julija 09 do decembra 09, ter nadomestilo za brezposelnost od marca 09 do maja 09? Do marca je bila delavka na porodniški, od maja do julija pa brezposelna.
Lepo prosim za pomoč, če ima kdo več izkušenj s tem.
Lepo prosim za pomoč, če ima kdo več izkušenj s tem.
Vzamete vse ure in vse dohodke v letu 2009, tudi nadomestilo za starševski dopust. Zneski so isti kot za dohodnino. Torej: izplačilo v letu 2009 in ure, ki ustrezajo izplačilom.
Nisem pa prepričana, kako je z nadomestilom za brezposelnost. Pokličite na svojo enoto Zavoda za zdravstveno varstvo.
Nisem pa prepričana, kako je z nadomestilom za brezposelnost. Pokličite na svojo enoto Zavoda za zdravstveno varstvo.
Mi pokličemo na zavod za zdravstveno zavorovanje svojo referentoko in pogleda v računalnik in nam pove točni znesek prejemkov. Drugače pa če boste naredili napačno vam bodo tako vrnili zahtevek