s.p. dvig gotovine

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

s.p. dvig gotovine

Odgovor Napisal/-a Nina »

V imenu uporabnice milena.urbajs objavljam vprašanje:
milena.urbajs napisal/-a:Pozdravljeni,

S 04.01.2010 smo odprtli s.p. Prvo nakazilo na TRR sem imela 19.02.2010 plačilo računa. (vsak mesec izstavim račun firmi, ki mi ga plača 19. tudi marca je bilo nakazilo na račun 19.) Ker sem morala do 15.02.2010 vplačati vse prispevke, sem morala svoja sredstva položiti na račun. Sedaj me zanima dvigi iz s.p. so kakšne omejitve dviga na dan ali lahko dvignem tudi 1.500 EUR? Do sedaj še nisem dvignila nobenega zneska razen plačil prispevkov v februarju in marcu. Je to narobe, ker nisem dvignila potnih stroškov, dnevnic in malice za januar in februar? Koristila sem lastna sredstva. Lahko sedaj dvignem za januar, februar ali moram napisati dvig gotovine vračilo kredita.

Hvala za odgovor in lep pozdrav
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: s.p. dvig gotovine

Odgovor Napisal/-a slovan »

Zasebnik lahko prosto dviguje gotovino iz poslovnega računa, saj predstavljajo denarna sredstva njegov "zaslužek". Pretoke denarnih sredstev iz gospodinjstva v podjetje - po vsebini ne imenujemo kredit temveč pretok. "Vračilo" denarnih sredstev v gospodinjstvo lahko realizirate bodisi z dvigom gotovine iz poslovnega računa ali pa prenesete sredstva iz poslovnega računa na osebni račun. Višina dviga ni omejena - razen z vidika zakona o preprečevanju pranja denarja, kjer morajo banke sporočati uradu vse dvige gotovine, ki presegajo določen znesek (brez panike to ni znesek 1.500€, ampak kar 10X več).

lp
Odgovori