Poslovni račun,obvezen ali ne??

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: Poslovni račun,obvezen ali ne??

Odgovor Napisal/-a slovan »

V ivzršbi predlagajte izvršbo na njegovo premoženje - na nepremičnine, zaloge.... ali pa na osebno premoženje, ker s.p.- odgovarja za svoje obveznosti z vsem svojim premoženjem.

lp
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Torej tudi tukaj vlada nered in to samo zato, ker so tako veliki stroški bančnih storitev. čE bi bili podobni kot pri navadnih-osebnih računih bi imeli vsi poslovnega.Zelo je v redu, da se strogo loči poslovanje in zasebnost. Tudi samo knjiženje je veliko težje, če je vse v istem "košu".

Drugače pa s.p. odgovarja z vsem svojim premoženjem. Verjemite, da tudi osebni račun ni skrivnost.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

"Verjemite, da tudi osebni račun ni skrivnost." ??

Je, ker ne moreš uradno zvedeti zanj.

lp
Piknik
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Piknik »

Zanimiva tema. Tudi meni je prekipelo ob stroških poslovnega TRR in sem odprla enega navadnega na x banki, ki ga sedaj še testiram (stroški so 4x nižji), imam zelo malo prometa. Bo pa novi račun namenjen samo za namene SPja, če bom zadovoljna bom poslovnega zelo kmalu zaprla.

Imam pa eno vlogo v stečajnem postopku, proti stranki v stečaju. Ko sem dala vlogo na sodišče sem napisala gor poslovni TRR, zdaj pa me zanima koga moram obvestiti o spremembi računa, stečajnega upravitelja ali sodišče? Hvala.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Če ste spremenili svoj TRR in ste podali vlogo na sodišče, morate obvestiti sodišče. Napišete da je bil račun spremenjen z dnem.... in po možnosti tudi priložite dokazilo, če vam je banka poslala kakšen dokument o spremembi.
Piknik
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Piknik »

Hvala Anka.
Odgovori