nakup v tujini
Moderator: Mirko Zbačnik
nakup v tujini
Zanima me naslednje. Firma, ke je registrirana kot d.d. je kupila blago v tujini. Ta firma je dala ID številko (davčno številko) kaj je razvidno tudi na računo. Plača pa je račun z davkom (se pravi v Nemčiji so na računu obračunali 19% davek). Jaz kolikor vem, če se da ID številka se plača račun v tujini brez davka in potem gre v Sloveniji za samoobdavčitev. Kaj pa potem je za narediti če daš davčno številko in kljub temu plačaš davek. Kako se to potem obravnava oz. kako se to izkaže v knjigovodstvu oz, na DDV obrazcu, kam to spada. Ali se knjiži bruto vrednost in kot da ni bilo davka ali kako? Hvala.
teja
Re: nakup v tujini
Pozdravljeni,
zanima me, kako ste resili zadevo.
Tudi mi bi radi nekaj kupili v EU (Anglija), pa nam prodajalec trdi, da ne more izstaviti racuna brez njihova davka (VAT). Ce kupimo zadevo v Angliji in placamo njihov VAT, ali lahko potem ta davek kje upostevamo oz. kako je s to zadevo.
zanima me, kako ste resili zadevo.
Tudi mi bi radi nekaj kupili v EU (Anglija), pa nam prodajalec trdi, da ne more izstaviti racuna brez njihova davka (VAT). Ce kupimo zadevo v Angliji in placamo njihov VAT, ali lahko potem ta davek kje upostevamo oz. kako je s to zadevo.
Načeloma je blago, ki ostane v EU oz. izvožen iz EU v tretje države oproščen obračuna DDV ( seveda med pravnimi osebami različnih držav EU)....
morda kupujete neko specifično zadevo ? če ni skrivnost kaj pa kupujete?
V pomoč naj vam bo pojasnilo durs Popravek obračunanega DDV za dobave blaga znotraj Skupnosti
Pri nas ne bi bilo možno dobiti povrnjenega DDV, ki je bil nepravilno zaračunan-- kako je pa pri njih pa nevem.
lp
morda kupujete neko specifično zadevo ? če ni skrivnost kaj pa kupujete?
V pomoč naj vam bo pojasnilo durs Popravek obračunanega DDV za dobave blaga znotraj Skupnosti
Pri nas ne bi bilo možno dobiti povrnjenega DDV, ki je bil nepravilno zaračunan-- kako je pa pri njih pa nevem.
lp
Pozdravljeni,
kupujemo racunalnisko komponento - router, ki pri nas ni dobavljiv.
Ce router kupimo, dobimo racun z njihovim VAT, ali lahko taksno komponento sploh kupimo (ceprav bi nam poracun davka prisel prav).
kupujemo racunalnisko komponento - router, ki pri nas ni dobavljiv.
Ce router kupimo, dobimo racun z njihovim VAT, ali lahko taksno komponento sploh kupimo (ceprav bi nam poracun davka prisel prav).
Sicer mi še vedno ni jasno zakaj vam zaračunavajo njihov VAT?
Predlagam vam da, vračilo njihovega davka izvedete preko portala e-davki najkasneje do 30. septembra leta, ki sledi letu, v katerem je bil VAT zaračunan.
In bo že pristojni davčni organ države odločil o upravičenosti vračila VAT. (mislim da mora odločiti v 4. mesecih od prejema oz. se ta rok podaljša za še dva x dva dodatna meseca, če ugotovijo da nimajo dovolj informacij za vračilo VAT)
Lp
Predlagam vam da, vračilo njihovega davka izvedete preko portala e-davki najkasneje do 30. septembra leta, ki sledi letu, v katerem je bil VAT zaračunan.
In bo že pristojni davčni organ države odločil o upravičenosti vračila VAT. (mislim da mora odločiti v 4. mesecih od prejema oz. se ta rok podaljša za še dva x dva dodatna meseca, če ugotovijo da nimajo dovolj informacij za vračilo VAT)
Lp