Podatki v M4

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
BMT
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Podatki v M4

Odgovor Napisal/-a BMT »

A mi lahko samo nekdo pove, ali se v M4 obrazec vpišejo podatki o bruto plači in prispevkih za socialno varnost delojemalcevobračunanih za leto 2009 ali plačanih v letu 2009? Prvič moram izpolniti obrazec, pa nisem sigurna.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: Podatki v M4

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

M4 se izpolnjuje ZA leto 2009, torej plače od januarja do decembra (drugačen način kot pri dohodnini, kjer se gleda datum izplačila).
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Obrazec sem že oddala, zdaj pa sem ugotovila, da imam napačen znesek. Ali je že kdo imel takšen primer in ve, kako se to porpavi, če je obrazec že oddan. Bila bi hvaležna za kakšno informacijo...

Ker namreč že ta cel teden kličem, da bi nekoga povprašala, ampak še nisem imela sreče ,da bi se mi oglasil kdo . To je neverjetno in sem že prav jezna :evil:

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
BMT
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a BMT »

Hvala za pojasnilo Naty.
A vas lahko vprašam še to, ali se vpišejo samo prispevki za soc. varnost delojemalcev ali tudi prispevki delodajalcev za soc. varnost?

Najlepša hvala
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Prispevki delodajalca in delojemalca za pokojninsko invalidsko zavarovanje (in ne vsi prispevki za socialno varnost).
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a franca »

mansu1 napisal/-a:Portal | E-seminarji | Pridružite se! | Članki | Pomoč | Blog | Baza znanja| Trgovina |
Seznam forumov ‹ Klepet med obiskovalci portala ‹ Plače, honorarji, pogodbe o delu, delovna razmerja, dohodnina Spremeni velikost črk Moja nadzorna plošča (0 novih sporočil) • Moji prispevki Pomoč Seznam članov Odjava [ franca ]
Popravlja se z obrazcem M8. Poglejte navodila, koko se popravlja za posamezno vrsto napake.
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

No, pravkar sem dobila referentko na ZPIZ-u. Odgovorila mi je, da ni možno popravljati :shock:
In da tudi za leto 2008, ko so ljudje oddajali napačne podatke, še danes ni možno popraviti.

Na moje vprašanje, če pa še vseeno oddam enkrat s pravilnimi podatki, kaj bo upoštevano, pa je odgovorila, da na to pa ne ve odgovoriti... :shock:

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Odgovori