Od države (MG) smo prejeli subvencijo za podjetniški projekt, ki bo izveden v istem letu. Knjižili smo je v izredne prihodke v celem znesku. Ali je to pravilno in kako se to vnese v knjigo izdanih računov (mi sicer mislimo , da se ne), glede na to, da je neobdavčena.
Kakšen je vpliv na odbitni delež vstopnega DDV?
Ali prihodki od financiranja (depoziti) tudi vplivajo na ta delež?
Lepa hvala za mnenja in nasvete.
Subvencija države, delež neobd.prometa
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Se strinjam z vami, jaz sem te prihodke (sicer subvencijo ZZZS) knjižil na konto 780, in jih nisem evidentiral v knjigi DDV iz istega razloga.
Ob prebiranju debat na forumu me skrbi nekaj. In sicer razumevanje pojma "odbitni delež". Kot jaz razmem, se odbitni delež upošteva, če firma opravlja obdavčeno in neobdavčeno dejavnost. Mogoče se motim, a upam da se ne. Firma, ki opravlja 100% obdavčen promet ne izračunava odbitnega deleža. Po mojem razumevanju subvencijo dobimo kot vspodbudo za opravljanje obdavčene dejavnosti. Torej ni posledica prometa neobdavčene dejavnosti.
Prosim za mnenje ostalih!
LP, Mirko:???:
Ob prebiranju debat na forumu me skrbi nekaj. In sicer razumevanje pojma "odbitni delež". Kot jaz razmem, se odbitni delež upošteva, če firma opravlja obdavčeno in neobdavčeno dejavnost. Mogoče se motim, a upam da se ne. Firma, ki opravlja 100% obdavčen promet ne izračunava odbitnega deleža. Po mojem razumevanju subvencijo dobimo kot vspodbudo za opravljanje obdavčene dejavnosti. Torej ni posledica prometa neobdavčene dejavnosti.
Prosim za mnenje ostalih!
LP, Mirko:???: