ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sbolha
Nov član
Nov član

ddv

Odgovor Napisal/-a sbolha »

Sem s.p.. Vodim enostavno knjigovodstvo. Nisem predvideval da bom šel čez 5.000.000,00, zato nisem obvestil DURS. Dobil sem večje naročilo inpri izstavitvi računa konec tedna bom presegel mejo 5.000.000. Kaj moram storiti?
Prosim veliko vas ve, kako se to uredi, zato vas lepo prosim, da mi svetujete.
So kakšne kazni za prekrške.
Med letom se ne sme spreminjati način vodenja knjig. Kako je s tem, ko postaneš zavezanec za DDV.
Veliko vprašanj. Pričakujem vašo pomoč.
Iščem računovodjo.
LP Nana
mikamaka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mikamaka »

po moje nč. konec leta se bliža . Drugo leto te Durs tako sali tako razvrsti v drugi razred ali se to odločiš janurja.
Ne vem o kakšnem prekršku razmišljaš.DDV tako ali tako boš plačo

lp
mikamaka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mikamaka »

Po moje nč. Konec leta se bliža . Drugo leto te Durs tako ali tako razvrsti v drugi razred ali se to odločiš janurja.
Ne vem o kakšnem prekršku razmišljaš.DDV tako ali tako boš plačo

lp
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

V sistem zavezancev za plačilo DDV se morate prijaviti z obrazcem, ki ga dobite na vaši izpostavi davčne uprave, najkasneje do 20. v mesecu, ki sledi mesecu, ko ste dosegli skupni promet za zadnjih 12 mesecev več kot 5.000.000,00. Glede računovodje - iz katerega konca Slovenije pa ste?:)
sbolha
Nov član
Nov član

Hvala za odgovore.
Helena, mislila sem, da je to meja, ki jo dosežeš v koledarskem letu. Če moram upoštevati tudi lanska dva meseca potem je ta limit že krepko prekoračen ali bo kaj narobe,
Sem iz ljubljane.
Če lahko mi hitro odgovori ker sem čisto prestrašena. Ali so kakšne kazni.
LP Nana
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Bolj težko odgovorim, ker v tem nimam izkušenj. Bi pa na tvojem mestu ohranila mirno kri - brez panike - kot bi rekel Švejk, šla bi na davčno in se prijavila v sistem, kot da sem šele prejšnji mesec izpolnila pogoj, pa kar bo, bo ... Mogoče pa bi se še dalo kakšen račun vključiti v november, da ne bi bilo nič narobe ... jaz bi pomagala, pa sem čisto iz drugega konca ... upaj na najboljše in želim ti, da bi našla dobrega računovodjo pa lep pozdrav!
sbolha
Nov član
Nov član

helena, hval za vzpodbudne besede
Odgovori