M4 IN BOLNIŠKA -NUJNO
Moderator: Mirko Zbačnik
M4 IN BOLNIŠKA -NUJNO
Prvič imam tale primer pri zaposlenem - vprašanje glede poročanja M4 za leto 2009:
- REDNO DELO, DOPUST ... 2040 UR .........1. bruto 15.000 EUR
- BOLNIŠKA DO 30 DNI 48 UR ........ 1. bruto 500 EUR /ni refundacija!/
SKUPAJ LETO 2009 2088 UR .........skupaj 16.000 EUR 1. BRUTO
Skupaj smo zaposlenemu izplačali torej za 2009 1. bruto 16.000 EUR.
A je sledeči prikaz v pravilen:
- redno delo /zaporedna 11/ 2040 ur, znesek plače 15.000 EUR , prisp. 24,35%=3.652,50eur
- nadomestilo I. /zaporedna 15/ vpišeš 48 ur in v zaporedno 16 višemo leto osnove 2008
Skupaj pridemo na fond ur 2088, prikažemo pa samo izplačilo plače za število ur rednega dela, plačan dopust. Znesek izplačane bolniške potem nikamor ne vpišemo.
Samo zanima me, če je tale prikaz v M4 pravilen, mislim da drugače ne more biti, ne vem.
- REDNO DELO, DOPUST ... 2040 UR .........1. bruto 15.000 EUR
- BOLNIŠKA DO 30 DNI 48 UR ........ 1. bruto 500 EUR /ni refundacija!/
SKUPAJ LETO 2009 2088 UR .........skupaj 16.000 EUR 1. BRUTO
Skupaj smo zaposlenemu izplačali torej za 2009 1. bruto 16.000 EUR.
A je sledeči prikaz v pravilen:
- redno delo /zaporedna 11/ 2040 ur, znesek plače 15.000 EUR , prisp. 24,35%=3.652,50eur
- nadomestilo I. /zaporedna 15/ vpišeš 48 ur in v zaporedno 16 višemo leto osnove 2008
Skupaj pridemo na fond ur 2088, prikažemo pa samo izplačilo plače za število ur rednega dela, plačan dopust. Znesek izplačane bolniške potem nikamor ne vpišemo.
Samo zanima me, če je tale prikaz v M4 pravilen, mislim da drugače ne more biti, ne vem.
Re: M4 IN BOLNIŠKA -NUJNO
pozdravljeni,
tudi od bolniške morate vpisati prispevke, ki so zajeti v rubriko 14, bruto od bolniške je pa 0.
tudi od bolniške morate vpisati prispevke, ki so zajeti v rubriko 14, bruto od bolniške je pa 0.
No, torej:
- pod znesek plače zaporedna 13 vpišemo 1. bruto rednega dela /brez bolniške/
- pod plačane prispevke pa vse prispevke, tudi od bolniške
Hvala za pomoč, bom popravila, čeprav sem M4 že poslala, bom popravila s šifro prijave 1 - "prijava sprememb podatkov", mislim da bo OK.
Hvala še enkrat
- pod znesek plače zaporedna 13 vpišemo 1. bruto rednega dela /brez bolniške/
- pod plačane prispevke pa vse prispevke, tudi od bolniške
Hvala za pomoč, bom popravila, čeprav sem M4 že poslala, bom popravila s šifro prijave 1 - "prijava sprememb podatkov", mislim da bo OK.
Hvala še enkrat
[quote="sun"čeprav sem M4 že poslala, bom popravila s šifro prijave 1 - "prijava sprememb podatkov", mislim da bo OK.
[/quote]
Tudi jaz imam napako v oddanih podatkih M4, pa so rekli ,da ne gre popravit...Kje ste vi našli "prijava sprememb podatkov" '????
lp
[/quote]
Tudi jaz imam napako v oddanih podatkih M4, pa so rekli ,da ne gre popravit...Kje ste vi našli "prijava sprememb podatkov" '????
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Pozdravljeni vsi skupaj.
Ali ima še kdo problem priti na spletno stran ZPIZ-a za oddajo M4/M8 obrazcev?
Prosim za čimprejšnji odgovor, ker bi rada poslala podatke - pa jih ne morem.
Lp
Ali ima še kdo problem priti na spletno stran ZPIZ-a za oddajo M4/M8 obrazcev?
Prosim za čimprejšnji odgovor, ker bi rada poslala podatke - pa jih ne morem.
Lp
Problem imam tudi jaz. zjutraj je šlo, zdaj pa že cca 2 uri ne gre.
Mansu: popravki napak M4: takole:
pod šifro pijave podatkov izberite 1-prijava sprememb podatkov. Vnesete ponovno za tiste
EMŠO, kjer ste naredila napako. In pošljete. Meni je šlo čist normalno. Sem pa govorila z revizorko na SPIZ-u danes, ji povedala, da smo včeraj poslali in zatem ugotovili napako.
Je rekla, da ne ve, če bo s šifro 1- prijava sprememb podatkov računalnik-program mi vzel podatke, ker morajo biti najprej provtni obdelani, ampak mi je.
Jaz sem naredila tako, ko pa bomo dobili na e-pošto obvestilo, da so podatki obdelani /to bo enkrat jeseni al še kasneje/, pa bom poklicala na SPIZ in preverila, če je vse OK pri tistih zaposlenih, kjer sem danes napako popravila s šifro 1.
pod šifro pijave podatkov izberite 1-prijava sprememb podatkov. Vnesete ponovno za tiste
EMŠO, kjer ste naredila napako. In pošljete. Meni je šlo čist normalno. Sem pa govorila z revizorko na SPIZ-u danes, ji povedala, da smo včeraj poslali in zatem ugotovili napako.
Je rekla, da ne ve, če bo s šifro 1- prijava sprememb podatkov računalnik-program mi vzel podatke, ker morajo biti najprej provtni obdelani, ampak mi je.
Jaz sem naredila tako, ko pa bomo dobili na e-pošto obvestilo, da so podatki obdelani /to bo enkrat jeseni al še kasneje/, pa bom poklicala na SPIZ in preverila, če je vse OK pri tistih zaposlenih, kjer sem danes napako popravila s šifro 1.
Samo takrat avotirazicjska koda ne bo veljala več-vsaj meni ne.Dobila sem jo sedaj in velja 3 mesece....Torej bo treba prositi novo za pregled podatkov...
Bomo videli kako bo s kodo. Saj smo tudi lani dobili kao za 3 mesece, pa smo z isto kodo delali tudi letos /edino če nismo menjali certifikata/. Ampak jaz sem spremembo oz. poprvek napake za 2009 poslala že kar danes!