Lepo prosim za pomoč pri izpolnjevanje obrazca M-4 in sicer za kolono 13-Znesek plače.
Ali se v to kolono vpisuje bruto plača izplačana v obdobju (0101-3112) enako kot za dohodnino, ali se vpiše bruto plača za obdobje (0101-3112) kot so knjiženi stroški plač?
Kaj če prispevki niso bili vsi plačani? Ali se vpišejo v rubriko E?
Hvala za pomoč.
M-4 nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: M-4 nujno
pozdravljeni,
vpisuje se plača za obračunsko obdobje 2009, se pravi za plače, oz. delo, opravljeno od 01.01. do 31.12.2009. za prispevke pa ne vem.
lp, koland
vpisuje se plača za obračunsko obdobje 2009, se pravi za plače, oz. delo, opravljeno od 01.01. do 31.12.2009. za prispevke pa ne vem.
lp, koland
Bruto plača se vpiše od januarja-decembra 2009 (ni enaka dohodninski) vpiše se za celotno leto , prispevki se vpisujejo v skupnem znesku ZPIZ 24,35% - torej prispevki 15,50% + 8,85% .
Tudi mi imamo probleme, ko nekateri zavezanci za svoje delavce niso plačali prispevkov. Prosim vas, če je že kdo naredil tak M4 obrazec (na ZPIZU so nam rekli, da se lahko vpiše podatek samo za tiste mesece, ko so prispevki plačani), sedaj pa ne vemo, kako naj to tehnično izvedemo.
Naredite dva izpisa, v prvega zajamete plače, za katere so bili plačani prispevki .
V rubriko B vpišete število ur, znesek bruto in pa znesek plačanih prispevkov.
V drugi izpis zajamete mesece, za katere niso bili plačani prispevki in vpišete samo
število ur.
Enak primer sem imela lani sama, vendar mi podatkov za leto 2008 še niso obdelali.
Na ZPIZ u so mi rekli, da bo potrebno po obdelavi podatkov te popraviti s šifro 1 in vpisati
vsa izplačila in vse ure in prispevke v tabelo B.
Še vedno čakam, da se zmigajo.
lp Jana
V rubriko B vpišete število ur, znesek bruto in pa znesek plačanih prispevkov.
V drugi izpis zajamete mesece, za katere niso bili plačani prispevki in vpišete samo
število ur.
Enak primer sem imela lani sama, vendar mi podatkov za leto 2008 še niso obdelali.
Na ZPIZ u so mi rekli, da bo potrebno po obdelavi podatkov te popraviti s šifro 1 in vpisati
vsa izplačila in vse ure in prispevke v tabelo B.
Še vedno čakam, da se zmigajo.
lp Jana
jana07