Sprememba sedeža podjetja

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
martinab
Začetnik
Začetnik

Sprememba sedeža podjetja

Odgovor Napisal/-a martinab »

Pozdravljeni!

V kratkem nameravamo spremeniti sedež podjetja. Prosim če mi lahko pomaga kako se to naredi, če ima morda kdo kakšne izkušnje? Kakor sem že sama našla se izgleda vse lahko uredi na točki e-VEM. Če me lahko kdo usmeri kaj vse moramo pripraviti in na katere urade je potrebno spremebo sedeža javiti.

Hvala že vnaprej!

Lep pozdrav,
Martina
marjanca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Re: Sprememba sedeža podjetja

Odgovor Napisal/-a marjanca »

Zdravo!

Za d.o.o., pokliči na Ajpes in ti bodo dali napotke. Pripravili bodo sklep o spremembi sedeža družbe, sklep podpiše lastnik družbe, zraven pa mora biti tudi direktor in s sabo morata imeti žig podjetja in modro knjigo sklepov.Potem Ajpes pošlje na register in sodišče posreduje podjetju sklep o vpisu spremembe v register.
lp
martinab
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a martinab »

Marjanca, hvala za odgovor. samo nekaj mi ni jasno. Modra knjiga sklepov? Za to zadevo prvič slišim, a mi lahko kaj več poveš o tem.

Lp,
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a franca »

Vsak enoosebni d.o.o. bi moral imeti knjigo sklepov (ki je modre barve), overjeno pri notarju. Novejši doo-ji pa imajo že elektronsko knjigo sklepov. Če knjige še nimate, kar je sicer nenavadno, vam bodi na Ajpesu odprli elektronsko knjigo sklepov. Prehod z ročne na elektronsko (menda) ni mogoč.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Zakonska podlaga je v Zakonu o gospodarskih družbah:

526. člen
(upravljanje družbe)
(1) Ustanovitelj samostojno odloča o vprašanjih iz 505. člena tega zakona.
(2) Ustanovitelj mora vse odločitve o vprašanjih iz 505. člena tega zakona vpisovati v knjigo sklepov. Sklepi, ki niso vpisani v knjigo sklepov, nimajo pravnega učinka.
(3) Določbe prejšnjega odstavka se ne uporabljajo za sklepe, ki jih sprejme ustanovitelj ob ustanovitvi družbe in na katerih overi njegov podpis točka VEM ali notar, ki v imenu ustanovitelja vloži elektronski predlog za vpis ustanovitve družbe v register.
(4) Ustanovitelj sklepe iz drugega odstavka tega člena vpisuje:
1. v pisno knjigo sklepov, ki jo mora potrditi notar pred vpisom prvega sklepa, ali
2. v elektronsko knjigo sklepov, ki jo vodi notarska zbornica.
(5) Notarska zbornica v soglasju z ministri, pristojnimi za gospodarstvo, pravosodje in javno upravo, predpiše podrobnejši način vodenja knjige sklepov.

Podrobnejši način pa določa Pravilnik o overitvi in vodenju knjige sklepov družbe z enim družbenikom - Ur.l.RS 111)2006....

lp
Odgovori