bančna garancija
Moderator: Mirko Zbačnik
bančna garancija
Zanima me, kako se poknjiži bančna garancija (na katere konte)?
Re: bančna garancija
Mi dajemo bančne garancije za garancijsko dobo, včasih tudi kakšno prejmemo za zavarovanje plačila po pogodbi, vendar garancij nikoli ne knjižim, vodim samo evidenco v excelu.
Če pa jih želite knjižiti, se to knjiži na izvenbilančne konte skupine 99 v dobro in v breme - jaz ravno v tem ne vidim smisla, zato ne knjižim.
LP
Če pa jih želite knjižiti, se to knjiži na izvenbilančne konte skupine 99 v dobro in v breme - jaz ravno v tem ne vidim smisla, zato ne knjižim.
LP
se strinjam.LOTICA napisal/-a:Mi dajemo bančne garancije za garancijsko dobo, včasih tudi kakšno prejmemo za zavarovanje plačila po pogodbi, vendar garancij nikoli ne knjižim, vodim samo evidenco v excelu.
LP
lp
Ampak jih je potrebno knjižiti ,čeprav izvenbilančno in res nimajo nobenega vpliva na poslovni izid. vas kolikor jaz vem...
Uni, jaz sem imela letos prvi revizorski pregled - sem jim povedala zakaj ne knjižim in so se strinjali, da to ni nujno potrebno, sem pa zato to napisala v razkritijih.
Lp
Lp