Izplačilo kilometrine

Odgovori
garmin12
Novinec
Novinec

Izplačilo kilometrine

Odgovor Napisal/-a garmin12 »

Pozdravljeni,

Zaposlen sem v javnem sektorju. Pred dnevi sem imel izredno odsotnost zaradi usposabljanja, na katerega me je poslal delodajalec. Živim v bližini Kamnika, služba pa je v centru Ljubljane. Usposabljanje sem imel v Tacnu pri Ljubljani. Zanima me ali mi pripada kilometrina od doma do Tacna in nazaj domov. Usposabljanje je trajalo od 8 do 15 ure (3 dni). Zanima me tudi za podoben primer vendar le, da je bilo usposabljanje v LJUBLJANI (Polna skleda-Vič). Hvala za odgovor. Lp
damy
Začetnik
Začetnik

Re: Izplačilo kilometrine

Odgovor Napisal/-a damy »

Težko bi rekli, da ste bili izredno odsotni, če vas je pa delodajalec napotil na usposabljanje - predvidevam, da ste imeli izobraževanje?
Vsekakor bi se pred odhodom morali z delodajalcem domeniti glede nadomestila odsotnosti in povračila stroškov: kaj in koliko vam pripada. Če ste imeli uporabo službenega vozila, potem ni govora o kilometrini. Če so vam odobrili javni prevoz, morate za povračilo stroškov delodajalcu dostaviti vozne karte. Predvidevam, da so vam izstavili potni nalog in ste imeli odobreno kilometrino. Če ste šli direktno od doma v Tacen, vam pripada kilometrina za povratno relacijo in za ta dan nimate običajnega povračila za prevoz na delo ( od doma do sedeža delovišča). Če so vam priznali tudi dnevnico, za ta dan nimate običajnega povračila malice, ker je dnevnica nadomestilo za prehrano na službeni poti.
damy
Odgovori