Zdaj pa ne vem zakaj ste razmejili prihodke na 2 leti, če jih je treba porabiti v 5 mesecih? In še nekaj, kaj pa, če dam v prihodke ravno toliko, kot znašajo stroški in tako potem res ne plačaš davka, pa itak moraš zadevo izčrpat v 5 mesecih. Se pravi toliko, kolikor porabi letos, dam v prihodke za letošnje leto-izredni prihodki, ostalo pa na kratkoročne rezervacije, katere mora porabiti do februarja 2005.
Ali je to prav?
PROSIM NAJ NEKDO POMAGA, KI JE TO ŽE DELAL.
samozaposlitev-pridobljena sredstva
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz bi sredstva knjižila pod izredni prihodki. Sredstva so prišla na poslovni račun. Potem, ko plačam prispevke, materialne stroške (tudi ti se črpajo iz denarja), bi razknjiževala - poraba teh sredstev (enostavno knjigovodstvo). Od teh sredstev pa morate, tudi če niste davčni zavezanec, odšteti DDV in bi za vsak mesec delala poročilo, koliko sem porabila teh sredstev, koliko jih še imam, fotokopirala račune, jih prilagala zraven in to takoj ko bi dosegla kvoto, sporočila na Zavod.
zoa
zoa
meni se ne zdi uredu, da gre vse pod izredne prihodke, ker gre potem vse letos v napoved za odmero davka, če pa jih knjižiš ravno toliko, kolikor jih porabiš, pa ne plačaš davka, sicer od vseh, ki niso porabljena plačaš normalen davek od dobička, pa še dohodnino. Ziher jih je treba razmejevat, sam po moje na 5 mesecev.