Kredit s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Kredit s.p.

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Samostojni podjetnik je na banki dobil na svoj s.p. kredit. Ker bo ta kredit uporabil za nakup satnovanja, bi si ta znesek prenesel v gospodinjstvo. Ker pa je znesek velik, predvidevam, da ne gre tako enostavno, da se naredi samo pretok v gospodinjstvo. Predvidevam, da mora npr. Marjan Novak s.p. , naredit posojilno pogodbo osebi Marjan Novak?? In potem vsak mesec vračati obroke na svoj s.p. račun??
Upam, da nisem preveč zakomplicirala....Prosim, če ima kod takšne izkušnje, primer..svetuje..kako postopati v takšni situaciji...

Hvala in lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: Kredit s.p.

Odgovor Napisal/-a MG »

In banka mu je kar tako dala nenamenski kredit brez, da bi jo zanimalo zakaj ga rabi ?
Zanimivo.

Ni potrebno delati kreditne pogodbe med fizično sebo in s.p.-jem ker s.p. samostojno razpolaga z denarjem.

Stroški kredita in obresti niso davčno priznan strošek, ker gre za sredstva, ki niso uporabljena za potrebe dejavnosti.
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

Hvala za odgovor MG...
...Čeprav gre tukaj za znesek 100.000,00 eurov.... lahko prosto razpolaga s tem???? Se mi zdi preveč enostavno... :wink:

lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Lahko prosto razpolaga. Edina omejitev je če je banka dala kredit namensko. Potem ima lahko težave z banko.
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

Hmm... no stranka je dobila kredit na banki, katere ni komitent.[

Lanska bilanca in letošnja za 4 mesece je krepko negativna. Kredit pa je dobila na osnovi nekega denarja, ki ga ima na tej banki "shranjenega#...Tako nekak.... Danes me je klicala referentka iz banke in mi povedala, da je stranka dobila ta kredit in ga dobi nakazanega na poslovni račun s.p-ja. Ker pa je stranka ta kredit dobila za nakup stanovanja, bo denar dvignila....Referentka iz banke me je poklicala, da pač naj jaz to uredim tako , da bo prav.... :? Vse skupaj me je malce zmedlo...

No, v glavnem, pogodbe o kreditu še nisem videla... Če pa bo kot pravite vi MG, da je kredit slučajno namenski...bom pa se spet oglasila za pomoč :wink:

Lep vikend vsem....
Odgovori