olajšava po inf. izračunu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fifika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

olajšava po inf. izračunu

Odgovor Napisal/-a fifika »

Očitno je letos spet davčna naredila eno napako in sicer pri SP-jih ni upoštevala olajšave za pokojninske načrte. (ali imam jaz smolo, da ni upoštevana)
Ali je morda kakšna sprememba, da sem jo jaz spregledala.
Hvala vsem in prijeten sončen dan. :D
tina
KAMILICA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: olajšava po inf. izračunu

Odgovor Napisal/-a KAMILICA »

Točno za vaš primer ne vem, sicer pa sem naletela na že več primerov, ko fizičnim osebam niso upoštevali olajšave za otroke, čeprav so posredovali podatke. Verjetno se znajdejo, ker temu sledi ugovor in se zadeva zavleče, kar pomeni da se zavleče tudi vračilo dohodnine......
lp
fifika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fifika »

Pa sem rešila problem. Na davčno sem nesla ugovor, ki je upravičen. Jaz mislim, da to naredijo namerno in se na tak način pridobijo sredstva. V mojem primeru je okoli tisoč €. Ni malo kajne. :sjezen:

Zato pozivam vse, ki ste čez leto plačevali dodatno pokojninsko zavarovanje, da pod rubriko 5 pregledate, če so vam znesek vključili. :?:
Na ugovor pod številko 6 napišite oznako in znesek in hkrati kopirajte dopis, ki ste ga dobili s strani kamor nakazujete premije.

Lep dan in še bolj prijeten vikend vsem. :D
tina
juta
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a juta »

Tudi sama sem danes oddala ugovor. Ni prišlo do sprememb, ampak do napake na davčni. Informacija referentke: Da, za s.p. napaka, tako da vsi dobro preglejte informativni izračun, če je prišlo do kakršne koli napake, oddajte ugovor, dobro pa je tudi, da kot dokaz, k ugovoru priložite še fotokopije dokazil.

Lep dan želim!
Odgovori