VIES

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ROKININA
Začetnik
Začetnik

VIES

Odgovor Napisal/-a ROKININA »

Pozdravljeni, zanima me, če je pri oddaji VIES ali RP podatkov kakšna sprememba.
Se še oddajajo isto do 20. v mesecu za pretekli mesec, ali je kako drugače?

Hvala in lep dan vsem
dacer
Računovodja
Računovodja

Re: VIES

Odgovor Napisal/-a dacer »

Ni sprememb.
lp
ROKININA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ROKININA »

Dacer, hvala. :D
zirafa
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a zirafa »

Mene pa zanima kako je ta mesec z oddajo obrazca DDV-O. Zasledila sem namreč, da se oddaja že v petek 18.6., če se oddaja tudi poročilo RP-O. Ali ste tudi vi tega mnenja?

Hvala!
LISTEK
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a LISTEK »

sama mislim da je zadeva taka (po razlagah) da se podatki oddajajo takoj naslednji delovni dan (na osnovi napisanega v zakonih) čeprav sama veliko raje oddam te stvari že v petek... - p.s. raje prej ko prepozno....

lp
zirafa
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a zirafa »

Če se sklicujem in če berem 88. člen ZDDV, potem bi rekla, da se morata rekapitulacijsko poročilo in DDV oddati že v petek.

Hvala za mnenje Listek. Tudi sama sem podobnega mnenja: raje prej kot prepozno.

Lp!
LISTEK
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a LISTEK »

ja tam je navedeno da do 20 ampak nekje sem zasledila - še iščem da v kolikor pade na nedelovni dan ga je potrebno predložiti naslednji delovni dan... no mogoče se motim pa povezujem s kako drugo zadevo - če pa najdem pa prekopiram
trgovec
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a trgovec »

LISTEK, ste mislili tole - Zakon o davčnem postopku?

45. člen
(materialni roki)

(1) Začetka in teka rokov za izpolnitev obveznosti po tem zakonu ali po zakonu o obdavčenju ne ovirajo nedelje in državni prazniki oziroma drugi dela prosti dnevi v Republiki Sloveniji.

(2) Če je zadnji dan zakonsko predpisanega roka nedelja, državni praznik ali kak drug dan, ko se pri organu ne dela, se izteče rok za izpolnitev obveznosti s pretekom prvega naslednjega delovnika, če ni s tem zakonom ali z zakonom o obdavčenju določeno drugače.
Odgovori