Vračilo izplačanega regresa delavcu..

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
marjanca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Vračilo izplačanega regresa delavcu..

Odgovor Napisal/-a marjanca »

Pozdravljeni,

ali ima kdo primer, ko je delavec prejel regres za letni dopust, potem pa je odšel iz podjetja(sporazumno) in je del regresa vrnil podjetju.
Na predavanju(seminarju) je bilo govora o vračilu regresa, če delavcu ne pripada, mene pa zanima, kako se to v praksi izvaja v zvezi z REK obrazcem, da mu del, ki bo vrnjen ne bo potem zajemalo v dohodnini....
Prosim za kakšen nasvet.

Hvala v naprej.
:wink: Marjanca
marjanca
Začetnik
Začetnik

Re: Vračilo izplačanega regresa delavcu..

Pozdravljeni,

prosim, če ima kdo izkušnje, da je moral delavec vrniti regres, naj se prosim oglasi, kakšen je postopek..
lepo prosim še enkrat.

marjanca
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Če bo delavec vrnil del regresa, lahko že poslani rek obrazec popravite preko portala e-davki - kot analitični popravek pri tem delavcu. Pred tem vam svetujem, da kontaktirate vašo referentko na DURS-u.
Lp
Anela
marjanca
Začetnik
Začetnik

O, hvala Anela,

sem nameravala poklicati referentko, ampak prej sem želela s kom kontaktirati, ki je že imel tak primer.
Toda, ko popravljam analitični rek, moram verjetno tudi generalni(skupni) rek, potem imamo plačano dohodnino od regresa v dobro in delavcu v neto znesku odtegnem pri zadnji plači. Ali razmišljam prav?

Marjanca
marjanca
Začetnik
Začetnik

... pri plači bi odtegnila zato, ker delavec sam od sebe ne bo vrnil podjetju neupravičeno izplačan regres..

marjanca
Odgovori