Pozdravljeni,
v podjetju smo organizirali nagradno igro, ki se je zaključila 30.5.2010. Žrebanje nagrade v vrednosti 1.000 EUR (v obliki darilnih bonov) bomo imeli 10.6.2010.
1.Glede na to, da bomo za znesek 1.000 EUR kupili darilne bone v nekem podjetju, verjetno lahko vnesemo ta račun kot prejet račun in ga knjižimo pod reprezentanco ali celo mogoče pod stroške reklame (4170)??? S nagradno igro smo namreč želeli povečati prepoznavnost našega medija.
2.Kdaj je potrebno plačati davek (25% od nagrade) ?
3.Katere podatke je potrebno izpolniti na obrazciu REK2? V mojem primeru, je vrsta dohodka 1803. Program na e-davkih pa mi zahteva izpolnitev polja 013 ali 014 (število zaposlenih - rezidentov oz. nerezidentov). Kaj na storim?
4.Neto izplačilo je 1.000 EUR. Dohodek je torej 1.250 EUR. Če vpišem ta znesek in pritisnem izračunaj, mi bo izračunal 25% davka na ta znesek, to je 312,50 EUR. Kaj naj storim ?
Hvala in lp
nagradna igra - obrazec REK 2
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: nagradna igra - obrazec REK 2
Davek (davčni odtegljaj) je dolžan plačati plačnik dohodka na dan izplačila. Podatke o sklicih in TRR-ih dobite na e-davkih. Manjkajoče podatke pač dopolnite. Kaj pa iREK?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Kolikor sem jaz seznanjen z nagradnimi igrami in izplačili je tako:
- neto znesek morate obrutiti, torej pomnožiti s količnikom 1,33333* in od tega zneska izračunati 25% acc dohodnine ( 333,33 eur v vašem primeru)
- oddate REK-2, vrsta dohodka 1801, pri individualnem obrazcu pa 6300
- potrebujete: davčno številko ter ime in priimek nagrajenca
- knjižite pa po mojem mnenju z lahkoto pod reklamo saj nagradna igra prispeva k prepoznavnosti vašega podjetja
Če kdo meni drugače naj me popravi.
lp
- neto znesek morate obrutiti, torej pomnožiti s količnikom 1,33333* in od tega zneska izračunati 25% acc dohodnine ( 333,33 eur v vašem primeru)
- oddate REK-2, vrsta dohodka 1801, pri individualnem obrazcu pa 6300
- potrebujete: davčno številko ter ime in priimek nagrajenca
- knjižite pa po mojem mnenju z lahkoto pod reklamo saj nagradna igra prispeva k prepoznavnosti vašega podjetja
Če kdo meni drugače naj me popravi.
lp
Če je nagrada 1.000 EUR, to pomeni, da je neto izplačilo 1.000 EUR. Koliko je potem dohodek ??? Znesek 1.250 ni pravilen, ker mi ga program zavrača. Hvala in lp
Mislim, da sem ugotovila, da je dohodek oz. bruto znesek v našem primeru 1.333,33 EUR, 25% davka od tega zneska pa 333,33 EUR. To je namreč edina varianta, ki mi jo program na e-davkih sprejme.
Če se kdaj komu pojavi vprašanje kaj je potrebno napisati v polja 013 ali 014 (število zaposlenih - rezidentov oz. nerezidentov) pri nagradnih igrah, je to število dobitnikov nagrad.
lp
Če se kdaj komu pojavi vprašanje kaj je potrebno napisati v polja 013 ali 014 (število zaposlenih - rezidentov oz. nerezidentov) pri nagradnih igrah, je to število dobitnikov nagrad.
lp
včasih pomaga če malo prebereš post-e : O)
lp
lp
Res je. Hvala za pomoč. lp