Pozdravljeni,
potrebujem pomoc. V najemu imamo stavbo katere se ne uporabljamo. Dobili smo racun za popravilo stropa.
Ali se to knjizi v stroske ali k OS.
Hvala v naprej za pomoc
Lp
vlaganja v tuja OS
Moderator: Mirko Zbačnik
vlaganja v tuja OS
marea
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: vlaganja v tuja OS
Odvisno od vsebine vaše pogodbe, ali se znesek všteje v najemnino, ali ste po pogodbi vi vzdrževati objekt. Tako bi bil to lahko strošek vzdrževanja? Popravilo stropa po mojem razumevanju ne dosega pogojev za samostojno pripoznanje OS. Gre za redna vzdrževalna dela.
O vlaganjih v tuja OS sem sicer odgovoril tu: viewtopic.php?f=38&t=32755&p=131766#p131766 . Podlaga mora biti sklenjena pogodba, kjer bi vlaganja nadrobno opredelili. Za vlaganje morate imeti tudi pravno podlago in seveda, soglasje najemodajalca.
O vlaganjih v tuja OS sem sicer odgovoril tu: viewtopic.php?f=38&t=32755&p=131766#p131766 . Podlaga mora biti sklenjena pogodba, kjer bi vlaganja nadrobno opredelili. Za vlaganje morate imeti tudi pravno podlago in seveda, soglasje najemodajalca.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Najlepsa hvala za odgovor.
Najeli smo to stavbo v kateri bomo imeli proizvodnjo. Dogovorjeno je da mi izvedemo vsa dela na lastne stroške.
Torej zamenjali bomo parket, popravili strop, ožičili prostore za IT, ipd.
Ali mislite da ne gre to kot investicijsko vzdrzevanje in se doknjizi k OS.
Prosim se enkrat za pomoc.
Lp
Najeli smo to stavbo v kateri bomo imeli proizvodnjo. Dogovorjeno je da mi izvedemo vsa dela na lastne stroške.
Torej zamenjali bomo parket, popravili strop, ožičili prostore za IT, ipd.
Ali mislite da ne gre to kot investicijsko vzdrzevanje in se doknjizi k OS.
Prosim se enkrat za pomoc.
Lp
marea
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Po mojem je to bolj vzdrževanje. Upam, da prav razmišljam. Če bi vi napravili nekaj novega, nekaj dogradili, bi bilo to lahko pripoznano kot osnovno sredstvo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

moje razmisljanje je bilo, ker ta stavba je v zelo slabem stanju, smo morali renovirati strop in tlake, da bo lahko bila notri nasa proizvodnja. Tako da sem mislila, da bi to bilo bolj investicijsko vzdr. in tako knjizeno v OS.
KAj mislite
KAj mislite
marea
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Investicijsko vzdrževanje je v tem primeru odhodek obdobja. Pripoznanje vlaganj v tuja OS se opravi na nalin, kot jih določa SRS 1.
Mirko
Mirko

Vendar se mi zdi, da v nasem primeru je potrebno ta dela opraviti, da sploh lahko zagotovimo potek proizvodnje v stavbi. Zato se mi zdi, da vsakrsna vlaganja so povezana z "vzpostavitvijo" OS. Drugace se mi zdi da bi bilo ce bi jo ze uporabljali.
Kaj menite
Lp
Kaj menite
Lp
marea