knjiženje plač in prispevki v IPI-nujno!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anka
Super računovodja
Super računovodja

knjiženje plač in prispevki v IPI-nujno!

Odgovor Napisal/-a anka »

KOt mi je znano se v bilanci uspeha pod rubriko stroški plač prikažejo samo stroški delodajalca -torej pod stroški pok.zavarovanj se upošteva samo prispevek 8,85% , pod stroški ostalih pok.zavarovanj pa 7,35%. JE to sigurno prav?

Ali knjižite stroške prispevka 8,85% na posebni konto , torej odprete konto npr. 4741 ali vse prispevke delodajca knjižite na 4740? če imaš analitiko je po mojem lažje.

Prosim, če kdo ve, predvsem me zanima odgovor na prvo vprašanje, ker sem od neke druge predavateljice izvedela drugače, da se upoštevajo vsi prispevki za pok.zav. (24,35% - v stroških dela)??? :?

Vem,da sem že postavila vprašanje in ga tudi zbrisala ker mi ni nihče odgovoril, vendar prosim, če mi lahko kdo potrdi in pove, kje je to natančno specificirano razen seveda v ZGD (kjer sicer ni izrecno navedeno 8,85%).

Lep pozdrav in lepo nedeljo in še lepši začetek tedna
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: knjiženje plač in prispevki v IPI-nujno!

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Pod stroški plač se upošteva bruto plača (1. bruto), pod stroški pokojninskih zavarovanj se upoštevajo prispevki za pok. zavarovanje na bruto, pod stroški otalih zavarovanj pa ostali prispevki na bruto. No pod drugi stroški pa itak veste (prehrana, prevoz....). Tako jaz delam bilanco. Kako boste knjižili na konte je drugo, sigurno je lažje, če imate odprt poseben konto za PIZ delodajalca, da potem ne iščete in računate.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori