Potni stroški
Moderator: Mirko Zbačnik
Potni stroški
Pozdravljeni,
sem s.p. in sem zdaj zacela delati na projektu pri NVO, kar pomeni, da se skoraj dnevno vozim v skupno pisarno. Ali si za vsako vožnjo lahko naredim potni nalog (kilometrina in dnevnica)? Stroški prevoza na delo najbrž to niso? Slišala sem različna mnenja, zato res ne vem, kaj je prav... Vesela bom vašega nasveta. Hvala.
Lana
sem s.p. in sem zdaj zacela delati na projektu pri NVO, kar pomeni, da se skoraj dnevno vozim v skupno pisarno. Ali si za vsako vožnjo lahko naredim potni nalog (kilometrina in dnevnica)? Stroški prevoza na delo najbrž to niso? Slišala sem različna mnenja, zato res ne vem, kaj je prav... Vesela bom vašega nasveta. Hvala.
Lana
Re: Potni stroški
Podobna tematika: viewtopic.php?f=29&t=32778&hilit=kilometrina
Hvala!
imela bi še eno vprašanje: po službi hodim na izobraževanje (ceno tega sem dala tudi v stroške), ali si lahko za vsak obisk napišem potni nalog in obračunam kilometrino? Po mojem mnenju da, vendar bom vesela potrditve.
Lana
imela bi še eno vprašanje: po službi hodim na izobraževanje (ceno tega sem dala tudi v stroške), ali si lahko za vsak obisk napišem potni nalog in obračunam kilometrino? Po mojem mnenju da, vendar bom vesela potrditve.
Lana
Lahko.
A pozor: tako izobraževanje kot z njim povezane stroške lahko "obesite" na s.p. samo v primeru, če gre za tako vrsto izobraževanja, ki se tiče posla (torej če se ukvarjate s proizvodnjo kovinskih izdelkov je kuharski tečaj neposlovni strošek).
A pozor: tako izobraževanje kot z njim povezane stroške lahko "obesite" na s.p. samo v primeru, če gre za tako vrsto izobraževanja, ki se tiče posla (torej če se ukvarjate s proizvodnjo kovinskih izdelkov je kuharski tečaj neposlovni strošek).
Mincek
da, seveda, gre za nadgradnjo znanja o moji osnovni dejavnosti.
Torej potem lahko delam potne naloge.
Hvala in lep dan.
Torej potem lahko delam potne naloge.
Hvala in lep dan.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
No, potne naloge lahko delate tudi za poti, katerih stroški niso davčno priznani (mimogrede
) - a omenjeni stroški so davčno priznani. Saj pravimo, v znanju je moč!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Na to temo je bilo že kar nekaj napisanega, vendar še vedno nism prepričana.
Delam v podjetju kot s.p. Vsak dan se s svojim avtom vozim na delo, kjer delam 8 ur ali več. Zanima me, ali si lahko obračunam kilometrino in dnevnico ali mi v tem primeru pripada samo malica?
Ali mi dnevnica pripada samo, če bi hodila na teren?
Hvala:)
Delam v podjetju kot s.p. Vsak dan se s svojim avtom vozim na delo, kjer delam 8 ur ali več. Zanima me, ali si lahko obračunam kilometrino in dnevnico ali mi v tem primeru pripada samo malica?
Ali mi dnevnica pripada samo, če bi hodila na teren?
Hvala:)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pripada vam mlica in prevoz na delo, dnevnica ne, v kolikor ne greste na službeno pot (če vaša narava ni delo na terenu). Dnevnica bi v vašem primeru bila, če bi šli enkrat ali dvakrat tedensko službeno po nabavi, na seminar, vendat le, če narava vašega dela ni na terenu.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

... kar ne pomeni kilometrine, temveč mesečno ali izjemoma polkilimetrino. lpMirko Zbačnik napisal/-a:Pripada vam ... prevoz na delo,