Bolniška in zasebnik

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Bolniška in zasebnik

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Pozdravljeni,
imel bi par osnovnih vprašanj o bolniški...
Zasebnik (nosilec) ima nesrečo pri delu... kaj je s tem, se kako posebej obravnava?
Kaj je prva zadeva v zvezi z uveljavljanjem... bolniški list? Kje se to dobi, pri zdravniku? A se ta bolniški list nato pošlje na DURS, ali kako?
Nisem se še srečal z bolniško zato prosim za pomoč...

Hvala lepa,
lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Bolniška in zasebnik

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

viewtopic.php?f=29&t=25047&hilit=bolni%C5%A1ka+nosilca , podobna tema. Predlagam, da se zglasite na enoti ZZZS in vam bodo svetovali kako in kaj.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Absolutno je prva stvar, ki jo morate dobiti, bolniški list, ki ga dobite pri svojem osebnem zdravniku (na podlagi dokumentov, ki ste jih dobili na urgenci oziroma kjer so vas obravnavali). Bolniški list morate pridobiti za vsak mesec posebej, če ste ali boste več mesecev na bolniški. Recimo prve dni v mesecu greste iskat bolniški list za pretekli mesec. Nato oddate obrazec za obračun prispevkov na e-davke in vpišete datume: prvi dan zadržanosti, potem datume zadržanosti v mesecu, za katerega oddajate obračun, ter razlog zadržanosti, ki je vpisan tudi na bolniškem listu. Nato bolniški list odnesete na davčno svoji referentki, ki bo uredila vse dalje.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Aha, se pravi bolniški list se vsakič nese na davčno v potrditev - tudi če je manj kot 30 dni in ni refundacije?

A je še kaj drugega potrebno prej? A potrebujem kako potrdilo o čemerkoli še predno mi izda zdravnik bolniški list? Načeloma v normalni situaciji bi moralo zdravstveno zavarovanje špilati samo po sebi, ne (se pravi - pač, Krtica ZZ-potrjena, ni treba, da imam kakšno posebno potrdilo).

Najlepša hvala obema, ostale teme sem tudi že prebral preden sem napisal sem, vendar mi niso dale dovolj konkretnih odgovorov.. za ZZZS je bilo pa prepozno/prezgodaj ;).
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Če je manj kot 30 dni in ni refundacije. ne vidim smisla, zakaj bi nosili na davčno, tja odnesete samo, če je refundacija.
Tam kjer so vas obravnavali, vam bodo prav gotovo dali kakšne dokumente, ki jih dostavite vašemu zdravniku.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori