Pozdravljeni.
Zanima me na kakšen način lahko evidentiramo dnevne izkupičke oz. dnevbni promet, glede na to, da nimamo blagajne (dejavnost avtopralnice)? Ali obstaja kakšen poseben obrazec na katerem se to ročno evidentira?
Za pomoč se vam že vnaprej lepo zahvaljujem?
Evidentiranje dnevnega izkupička
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Evidentiranje dnevnega izkupička
Zakaj pa nimate blagajne? Če imate gotovinsko poslovanje, morate imeti organizirano blagajniško poslovanje.Saj kupcu ste dolžni izdati račun. Jaz sem do sedaj v vsaki avtopralnici dobila t.i. blagajniški račun.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Tudi mi strankam izdajamo t.i. blagajniške račune, vendar me zanima, kam konec dneva evidentiramo dnevni izkupiček.
Naredite spisek, kot blagajniški zaključek, kjer se vidi vrednost prometa, vrednost DDV če ste zavezanec, navedete, katereštevilke računov so vključene, in knjižite po tem seznamu.
Naty