Družbenik bo dokapitaliziral d.o.o. z delom nepremičnine (eno nadstropje v hiši). Zankrat bo nepremičnina služila zgolj kot nepremičnina, ki se ne bo dajala v najem (ker trenutno pač to ni možno, zaradi nekaterih neurejenih razmerij z drugimi lastniki nepremičnine). Zanima me, kako to poknjižiti. Recimo, da je vrednost nepremičnine za dokapitalizacijo cca 25.000 €. Bi bilo tako prav:
25.000,- 021/902
Ali je še kaj drugega pomembnega, kar bi morala upoštevati v tem primeru?
Lep poletni pozdrav,
Vesna
DOKAPITALIZACIJA Z NEPREMIČNINO
Moderator: Mirko Zbačnik
-
vesna_2004
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
-
vesna_2004
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
Re: DOKAPITALIZACIJA Z NEPREMIČNINO
Mi lahko prosim kdo odgovori na vprašanje?
Malo sem razmišljala, in prišla do naslednje dileme...ali bi ta nepremičnina lahko bila naložbena nepremičnina? Ta nepremičnina bo stala taka kot je, v njej ne bo nobenega najemnika, prav tako je podjetje ne bo uporabljalo za pisarno ali skladišče. Vsaj zaenkrat ne. Ali so kake posebnosti kasneje pri knjiženju amortizacije v primeru naložbene nepremičnine oz. v primeru "zgradbe".
Sej vem, da je čas dopustov, in počasi dajemo možgane na off...ampak vseeno, prosim za pomoč.
Lp, Vesna
Malo sem razmišljala, in prišla do naslednje dileme...ali bi ta nepremičnina lahko bila naložbena nepremičnina? Ta nepremičnina bo stala taka kot je, v njej ne bo nobenega najemnika, prav tako je podjetje ne bo uporabljalo za pisarno ali skladišče. Vsaj zaenkrat ne. Ali so kake posebnosti kasneje pri knjiženju amortizacije v primeru naložbene nepremičnine oz. v primeru "zgradbe".
Sej vem, da je čas dopustov, in počasi dajemo možgane na off...ampak vseeno, prosim za pomoč.
Lp, Vesna