DDV po 1.11.2004
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV po 1.11.2004
Prosim za odgovor, ker ne najdem na forumu - mogoče sem spregledala.
Zanima me če pri obračunu DDV za oktober 04 že velja sprememba pri prejetih fakturah.[:I]
Samo odgovor bi rada na vprašanje: Faktura je prejeta 3.11.2004, datum izdaje te prejete fakture pa je 29.10.2004. V katerem mesecu lahko odbijaš DDV. Je to oktober (še po starem) ali november (že po novem).[}:)]
Najlepše se zahvaljujem za hiter odgovor.
LP
Zanima me če pri obračunu DDV za oktober 04 že velja sprememba pri prejetih fakturah.[:I]
Samo odgovor bi rada na vprašanje: Faktura je prejeta 3.11.2004, datum izdaje te prejete fakture pa je 29.10.2004. V katerem mesecu lahko odbijaš DDV. Je to oktober (še po starem) ali november (že po novem).[}:)]
Najlepše se zahvaljujem za hiter odgovor.
LP
Se pridružujem SašiP. Tudi na ZRFR so mi tako povedali. Za vse storitve oz. dobave blage opravljene v oktobru, za katere prejmemo račune pravočasno, da jih vključimo v oktoberski obračun DDV (tudi prejeti računi v novembru) velja stari zakon.
Ne bo pa po moje nič narobe, če jih vključimo v novembrski obračun. Nekateri tako ali tako že ves čas knjižijo po datumu prejema ....
Ditka
Ne bo pa po moje nič narobe, če jih vključimo v novembrski obračun. Nekateri tako ali tako že ves čas knjižijo po datumu prejema ....
Ditka