KNJIŽENJE DELA ZNESKA NA DEPOZITNI RAČUN

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
BMT
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

KNJIŽENJE DELA ZNESKA NA DEPOZITNI RAČUN

Odgovor Napisal/-a BMT »

Ker se z dobaviteljem še dogovarjamo za nižjo ceno, lahko do dokončne odločitve plačamo samo polovičen znesek računa, vendar moramo drugo polovico nakazati na svoj depozitni račun. V primeru, da dogovor ne bo rešen v našo korist, bomo morali plačati dobavitelju tudi drugo polovico zneska. Zanima me, kako naj knjižim račun? Ali potem lahko upoštevam samo polovičen znesek DDV-ja? Na kateri konto knjižim tisto polovico zneska, ki ga nakažem na depozitni račun?

Res bi bila hvaležna za pomoč!!!

Hvala
BMT
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: KNJIŽENJE DELA ZNESKA NA DEPOZITNI RAČUN

Odgovor Napisal/-a BMT »

A mi res noben ne zna pomagati?
BMT
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a BMT »

A bi mi lahko kdo svetoval, kako naj pravilno knjižim zneske, ki smo jih nakazovali na depozitni račun? Pripravljam bilanco in bi rada, da bi mi štimalo. Zaenkrat se še nismo nič dogovorili z dobaviteljem, tako da imamo ta sredstva še vendo na našem depozitnem računu, obstaja pa verjetnost, da jih bomo v letošnjem letu morali nakazati na dobaviteljev račun. Kako naj pravilno knjižim na konte?
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a franca »

Pustite na depozitnem računu (11 - posebna analitika), saj gre za vaša denarna sredstva. Za ta znesek oblikujte rezervacije - zaradi verjetnosti, ki jo omenjate.
BMT
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a BMT »

najlepša hvala franca. A bi vas lahko prosila, da bi mi pomagali še s konti? tega res še nikoli nisem delala. Hvala!!!!
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a franca »

Poslala sem vam zasebno sporočilo. Nekaj stvari je potrebno še razčistiti, preden se pogovorimo o kontih.
Odgovori