Pozdrav,
letos bom dopolnila 57 starostnih let in mi manjka še 22 delovnih dni,da bi šla lahko še letos po dosedanjem zakonu v pokoj.
Vse variante odkupa sem že opravila,tako,da nimam več nobenih možnosti na zavodu dokupa let.
Ker sem že starejša delavka in ker sem za stalno sprejeta na delu,vas prosim za nasvet,kako na kakšen način priti do tega ,da bi lahko uveljavljala še letos odhod v pokoj.Kaj lahklo stori moj delodajalec ecc...Če bi zakon veljal še po starem,so mi izračunali,da bi se lajko upokojila 27.04.2011.
Prosim za odgovor,zahvaljujem se vam zanj.
Pozdrav N.
KAKO V POKOJ??
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: KAKO V POKOJ??
ne se plašit, menda bo za tiste, ki imajo manj kot 5 let do pokojnine, veljal še trenutni zakon, poleg tega pa novi sploh še ni sprejet in se zna še marsikaj spremeniti
Re: KAKO V POKOJ??
Stari zakon bo veljal za tiste, ki bodo na dan 31.12.2010 prijavljeni na zavodu za zaposlovanje in jim bo manjkalo manj kot 5 let do upokojitve. Če vam manjka samo 22 delovnih dni do upokojitve, potem verjetno že imate predhodno pisno informacijo o datumu izpolnitve pogojev za upokojitev od Zpiza, če ne si jo pridobite čimprej. Potem se pozanimajte na Zpizu, kaj vam prinese če delate še kakšen dan več oz. kaj da se upokojite točno na predviden dan. Naredijo naj vam še izračun pokojnine. Potem pa po ZDR, napisati morate odpoved, pa tko naprej, saj vaš delodajalec to ve. Če vam manjka še več delovne dobe oz. zavarovalne dobe vprašajte na Zavodu za zaposlovanje.