Drobni inventar

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ninamarija
Novinec
Novinec

Drobni inventar

Odgovor Napisal/-a ninamarija »

Pozdravljeni!
Naše društvo je letos kupilo printer (cca 140 eur), ki ga uporablja tajnik. Ali moramo printer kam vpisati, obstaja kakšna knjiga drobnega inventarja ali kaj? Ali ga moramo knjižiti? Kdaj se ga lahko odpiše in ali ga lahko potem dobi tajnik? Kaj pa register osnovnih sredstev, ali je nujno da ga vodimo?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Drobni inventar

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Register OS je del računovodstva društva, ravno tako naj bi zaotovili evidenco drobnega inventarja.

Zopet moje osebno mnenje :spomezik: - odlolitev je vaša. Če imate printer, imate verjetno tudi računalnik. In tega imate po verjetnosti med OS in predlagam, da kot OS zavedete tudi tiskalnik. Lahko kot droben inventar v okviru OS. Stroški so v tem primeru pravilneje razporejeni v dobi uporabnosti tiskalnika, ki ni nujno, da je enak davčno priznani dobi uporabnosti dveh let. Dobo uporbnosti ocenite sami.

Sicer imate možnost v skladu s SRS, da sredstva pod 500 € evidentirate kot material (drobni inventar), v m primeru lahko stropek razporedite v obdobju enega leta. Vendar vem, da ima tiskalnik dačjšo dobo uporabnosti. Nesmisel, vsaj po moje je, da ga takoj odpišete.

Evidenco OS in DI vodite dokler se sredstva nahajajo pri vas in "kar tako" ne morejo preiti v last tajnika. Sicer je možno, da upravni odbor sklene, da brezplačno prenese to na tajnika. A z davčnega vidika gre bi po mojem morali ta prenos obdavčiti po transfernih cenah.

Še kakšno mnenje, prosim!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
franca1
Nov član
Nov član

Re: Drobni inventar

Odgovor Napisal/-a franca1 »

Se strinjam, vse kar ste dobili v odgovor drži.
Odgovori