Kamion - osnovno sredstvo na d.o.o. je imel večje popravilo zaradi okvare /dotrajanost/, zamenjali smo nekatere dele ... npr. nova sklopka je stala 600 eur itd.
Ali lahko konkretno to sklopko dam na 4030 - mislim ker je čez 500 EUR - po mojem je to material za vzdrževanje OS in skupina 40.
kaj pa vi mislite?
VEČJE POPRAVILO OSN. SREDSTVA
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: VEČJE POPRAVILO OSN. SREDSTVA
Nič ne bi bilo narobe. Ne gre za soritev, pač pa za nabavo materiala za vzdrževanje osnovnega sredstva. Material ste nabavili sami. Sklopka kljub vrednsoti nad 500 € obravnavamo kot strošek matariala, citirem del SRS 1.48: ".... Nadomestni deli, namenjeni popravilom ali vzdrževanju, se obravnavajo kot material za vzdrževanje, ki se ob nabavi prenese v vrednost zalog materiala, po vgraditvi pa se njihova vrednost zmanjša v breme stroškov materiala."
Kot samostojno opredmeteno sredstvo bi po mojem razumevanju omenjenega SRS lahko evidentirali le nadomestne dele večjih vrednsoti, na primer motor.
Če prv razumem omenjeni
Kot samostojno opredmeteno sredstvo bi po mojem razumevanju omenjenega SRS lahko evidentirali le nadomestne dele večjih vrednsoti, na primer motor.
Če prv razumem omenjeni
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko