Zobozdravstvo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anzec
Novinec
Novinec

Zobozdravstvo

Odgovor Napisal/-a anzec »

Pred 15. leti sem si razbil en tob in takrat je zdravstvo pač naredilo svoje, vendar seveda nekvalitetno. Rezultat je, da bom v kratkem brez dveh zob. Zdaj sem v dilemi, saj kot gre v javnem zdravstvu, bom cez 10 do 20 let brez zob, ker tam jih samo brusijo in bi dali mostiček, pri tem pa uničili zdrave zobe, kar pa se mi zdi popolnoma nesprejemljivo, saj imam vse druge zobe popolnoma zdrave. Edina rešitev, ki dolgoročne ne uniči ostalih zob sta dva implantata + presaditev kosti, saj jo imam premalo zaradi slabe zdravstvene oskrbe v preteklosti. Strošek je cca 5k€. Imam svoj s. p. in dejansko bo to v večji meri narejeno za 'biznis' in ne privatno življenje.
Ali se da to vključiti v stroške s. p. ja?

Hvala za info.

lp, anze
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Zobozdravstvo

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

To je podobno vprašanje, kot očala, kontaktne leče, slušni aparati. Vse se ne nanaša na dejavnost. Za vašo dejavnost to ni potreben strošek. To je davčni vidik.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

Če Mirkov odgovor obrnem na šaljivo plat: davkarji vedo, da spji lahko delamo brez zrezkov, samo ob mineštri. lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Hmmm. A pol lahko jaz tudi od delodajalca zahtevam zobe pa očala? Brez zobov sem v privat življenju lahko, za biznis pa ni odbro. Vidim tudi brez očal, samo na računalnik ne, ker me začne boleti glava v službi....

... no malo šale... ampak drugače na tako vprašanje ni možno odgovoriti.....
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Poznamo na primer očala, ki nas ščitijo pred kvarnimi vplivi računalniških zaslovnov. :8:

PS.: Tudi sam bi bil vesel, glede na dejstvo, koliko nam zdravstvena zavarovalnica povrne na primer za očala, oziroma v mojem primeru za kontaktne leče, da bi bil to davčno priznan strošek :mrgreen: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori