Krediti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
marko4
Novinec
Novinec

Krediti

Odgovor Napisal/-a marko4 »

Pozdravljeni

Najprej se opravičujem, če sta tema in odgovor na moje vprašanje že odprta. Sam nisem našel.

Kako ravnate v primerih, ko prinesejo zaposleni pole za kredit in ne želite, da se ta odteguje od plače? Ali v tem primeru vseeno izpolnite vse obrazce, ki jih delavec prinese? Pri tem mislim predvsem na odstopno izjavo in izplačilno prepoved. Imate pripravljen kakšen dopis za banke, da tega ne delate? Oziroma kako bi naj v tem primeru ravnali.

Hvala za odgovor
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Re: Krediti

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Izpolnit morate vse, tudi upravno-administrativno prepoved. Če je kakšen obrazec več izpolnjen, nič hudega.
Načeloma pa se delavci tako ali tako dogovorijo z banko, da se obroki trgajo preko trajnika. Če pa ne, pa dobite vi obvestilo, koliko se delavcu odteguje.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
marko4
Novinec
Novinec

mansu1 napisal/-a:Izpolnit morate vse, tudi upravno-administrativno prepoved. Če je kakšen obrazec več izpolnjen, nič hudega.
Načeloma pa se delavci tako ali tako dogovorijo z banko, da se obroki trgajo preko trajnika. Če pa ne, pa dobite vi obvestilo, koliko se delavcu odteguje.

lp
Ravno tega, da bi morali mi odtegovati ne želimo.

Predvsem tukaj sem izgubljen. Če podpišemo upravno-administrativno prepoved z žigom, da ne odtegujemo anuitet - pa potem delavec ne odplačuje - a smo potem banki dolžni plačati (odtegniti) na podlagi podpisane upravno-administrativne prepovedi?
rozica97
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a rozica97 »

Mi smo imeli podoben primer in smo izpolnili samo obrazec, kjer izjavljamo, da je ta delavec res zaposlen pri nas, trajanje zaposlitve (določen oz.nedoločen čas), višino plače in če ima mogoče že kakšne odtegljaje (drugi kredit, sodne prepovedi,...).
Ne vem zakaj bi izpolnjevali obrazce administrativne prepovedi in ostalo, če se kredit ne bo odvedel direktno od plače. To je samo dobra volja delodajalca, da plačuje direkno banki in nič drugega.
:D
marko4
Novinec
Novinec

In je potem delavec dobil kredit tudi brez tega?
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Pri nas pole izpolnimo, prečrtamo pa tisto besedilo na poli, kjer piše, da se zavezujemo, da bomo odtegovali obroke od plače in dopišemo "samo na trajnik!".
Odgovori