sponzorstvo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mišon
Nov član
Nov član

sponzorstvo

Odgovor Napisal/-a mišon »

Maturantje so nas zaprosili za pomoč pri organizaciji maturantskega plesa. Pomoč jim nameravamo odobriti. Prosim, da mi kdo pove, na katere davke moramo biti pozorni, če jim pomoč odobrimo kot donacijo ali pa kot sponzorstvo.
naike
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a naike »

paziti morate na to, da sponzorstvo pomeni, da dobite nekaj v zameno, npr. reklamo, donacija pa je brez povratne usluge.
anazus

Odgovor Napisal/-a anazus »

A mora biti sestavljena kakšna pogodba? Kje lahko vidim vzorec?

Lp Suzana.:oops:
ansaj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ansaj »

V obeh primerih sestavite pogodbo. Pogodbo o sponzoriranju in Donatorsko pogodbo.
anazus

Odgovor Napisal/-a anazus »

A se da kje na netu videti primer pogodb?
mišon
Nov član
Nov član

Primeri pogodb so na strani Davčne uprave republike Slovenije.

Mene zanima, da glede nato, da razredna skupnost maturantov ni pravna oseba temveč skupnost fizičnih oseb, kako lahko oni izdajo račun in ker gre izplačilo fizičnim osebam, ali moramo obračunati dohodnino?
mišon
Nov član
Nov član

Prosim lepo, če kdo ve, kako to speljat?

Hvala lepa!
pia1
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a pia1 »

Predlagm da speljete kot donatorstvo, zato ne rabite nobenega računa. Oni naj vam izdajo prošnjo za pomoč pri izvedbi maturantskega plesa, vi pa na osnovi te listine izplačate in tudi knjižite kot strošek na 489-
Dohodnina se po moje ne obračunava, kajti komu jo boste obtačunali, 20 dijakom, vsakemu posebej?
lp,
MICIKA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a MICIKA »

Pozdravljeni,
jaz imam pa podoben problem. Odločili smo se za sponzorstvo otroške oddaje na radiju (med oddajo so predvajali tudi naš oglas). Napisali nismo nobene pogodbe, oni so nam samo izstavili račun za sponzorstvo. Zanima me če je to dovolj in kako naj to knjižim???:oops:
Hvala

mici
suzana1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a suzana1 »

Micika, načeloma je to dovolj, vendar pa če so večiji zneski davčna hoče dokazila, o poravtni storitvi, torej o reklamiranju. Čeprav nevem kako bi to lahko izvedli, zato pa so pogodbe dober dokument za dokazovanje. Mogoče pa dobite posnetek oddaje iz radia.

lp
Odgovori