Knjiga izdanih računov in 76.člen ZDDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lilix80
Novinec
Novinec

Knjiga izdanih računov in 76.člen ZDDV

Odgovor Napisal/-a lilix80 »

Pozdravljeni !
Partner se je pred kratkim registriral kot davčni zavezanec. Ker sva se odločila za enostavno in ročno računovodstvo me zanima kako se izdani račun na podlagi 76.a člena ZDDV knjiži v knjigo izdanih računov (ročno), ker namreč nikjer nisem našla nobenega primernega stoplca, da bi lahko to vpisala.

Hvala za odgovor.
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Re: Knjiga izdanih računov in 76.člen ZDDV

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Predvidevam da si ročno vodite knjigo IF v exelu.
Najbolje, da si dodate en stolpec, ki ga označite z isto št. kot je prejšen/A in napišete - dobava blaga in storitve v SLO, od katerih obračuna DDV prejemnik.

To pa verjetno veste, da se v obrazec ddv-o to vpisuje pod 11a.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
lilix80
Novinec
Novinec

Ne ne vodim si v exelu, ampak sem kupila v knjigarni prav Knjiga izdanih računov (obr.I-RAČ 6,46). Razmišljala sem o tem, da bi en stolpec, ki ga v knjigi ne potrebujem prečrtala in napisala kot nov naslov stoplca: dobava blaga in storitve v SLO, od katerih obračuna DDV prejemnik. Ali je to dovoljeno? Moram pa zaradi prepozne prijave kot davčni zavezanec predložiti fotokopije te knjige davčnemu uradu, zato bi rada naredila pravilno.
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Mislim, da je to dovoljeno. Čudno se mi pa zdi, če ste kupili knjigo IF, da tega ni notri. Verjetno imajo še stare obrazce.

Kaj pa v knjigi prejetih faktur? Imate možnost vpisa računa, kjer ni obračunanega ddv po 76.a členu?
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
lilix80
Novinec
Novinec

Ne tudi v knjigi prejetih fakutr ni tega notri. Tako da verjetno so res še stari obrazci, je pa tudi res da vprašanje kdaj bodo prišli kaj novi, glede na to, da je ročnega računovodsva sedaj še zelo malo.

Hvala vam za odgovor.
Odgovori