Izpit iz požarne varnosti

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Izpit iz požarne varnosti

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Stranka, popoldanski s.p. ima izpit iz varstva pri delu narejen že v službi, tako da ga ji kot popoldanec ni potrebno naredtiti. Sedaj je dobil od pooblaščene firme polo s testi in seveda račun s predhodnim "razgovorom" (bolj grožnja ali svarilo pred inšpektorjem), kot kaj drugega... . Stranka dela v gradbeništvu. Ne poznam pa vsebine izita varstva pridelu, ki ga je opravil

zanima me, ali je ta izpit zanj zakonsko obvezen, kakšna je vaša praksa.? Stranka nima zaposlenih in kor popoldanec dela bolj občasno.

PS.: Bolj se mi zdi kot "markentinški" pristop izvajalca ... :smodrica:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Re: Izpit iz požarne varnosti

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Stranki predlagajte naj pokliče to pooblaščeno firmo in jim pove, da naj ga pustijo pri miru. Izpit iz varstva pri delu ki ga je opravil je namreč dovolj za zadostitev zakonskih določil.
katrijn
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

To sem že opravil in ali naj svetujem, da vrne račun?

Da ne bodo tečnarili... in tečnarili ...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ali vsi, ki delate kot računovodski servis delate na domu, torej je vaš uradni prostor nekje v kotu stanovanja, opravlate oziroma obnavljate izpir o požarni varnosti, ali pač tvegate obisk inšpektorja?
Mirko Slika
Slo5
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Slo5 »

Zakonsko ga je treba obnavljati na vsake 2 leti.

Drugače pa predenj inšpekcija napiše kazen da tudi določen čas, da nepravilnosti odpraviš. Tako, da za tistie, ki sedijo v kotu stanovanja in premetavajo številke, se mogoče ta strošek zdi res prevelik. Sploh pa je nesmisel, da je zakon enak za vse tipe podjetij - od mikro do velikih.

Kaj nekdo, ki je sam svoj mojster potrebuje interne pravilnike o promociji zdravlja na delovnem mesti in pravilnik o osebni varovalni opremi ipd??

Da pa zrihtaš vso potrebno papirologijo iz varstva pri delu te stane cca 1.500 eur min. Ampak tako pač je v tej naši državi.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Kljub vsemu je dobro obnoviti znanje iz varstva pri delu. Test pa ni enak kot dve leti nazaj, a nekaj vprašanj mi je le uspelo preplonkat.

Mogoče bo pa kljub temu vsaj uporaben, ker ogenj ne upošteva meje med službenim kotom in ostalim stanovanjem.
Mirko Slika
brezlj
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a brezlj »

Mirko Zbačnik napisal/-a:Stranka, popoldanski s.p. ima izpit iz varstva pri delu narejen že v službi, tako da ga ji kot popoldanec ni potrebno naredtiti. Sedaj je dobil od pooblaščene firme polo s testi in seveda račun s predhodnim "razgovorom" (bolj grožnja ali svarilo pred inšpektorjem), kot kaj drugega... . Stranka dela v gradbeništvu. Ne poznam pa vsebine izita varstva pridelu, ki ga je opravil

zanima me, ali je ta izpit zanj zakonsko obvezen, kakšna je vaša praksa.? Stranka nima zaposlenih in kor popoldanec dela bolj občasno.

PS.: Bolj se mi zdi kot "markentinški" pristop izvajalca ... :smodrica:
pokliči sem pa malo vprašaj da ti razložijo da te nebo ta po domače nate.... :)
Zadnjič spremenil Nina, dne 06 Feb 2013, 13:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: odstranjena povezava
Odgovori