V mesecu juliju sem pomotoma knjižila izdani račun z davkom in ta davek tudi plačala dursu.Pravilno pa bi morala knjižiti brez DDV ,ker vsebuje 76.a čl.Kako naj to popravim v avgustu?
Hvala in lp
popravek DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: popravek DDV
Če je zadnji obračun DDV-ja za julij, oddan v avgustu in je to obdobje z "napako", enostavno še enkrat pošljite popavljen obrazec za DDV. Pazite označiti pravo obdobje, v kolikor vnašate ročno v obrazec e-davkov!
Če ste vmes oddali že obrazec za nalsednjo obdobje, ta popravek upoštevajte v slednjem.
Dokler ne oddaste naslednjega obrazca, le-tega popravite tako, da ga enostavno še enkrat pošljete. Za DURS je pravi obrazec tisti, ki je oddan zadnji. Glede preplačila le-to uoštevate pri naslednjem obračunu, ali pa pokličite svojo referentko.
Če ste vmes oddali že obrazec za nalsednjo obdobje, ta popravek upoštevajte v slednjem.
Dokler ne oddaste naslednjega obrazca, le-tega popravite tako, da ga enostavno še enkrat pošljete. Za DURS je pravi obrazec tisti, ki je oddan zadnji. Glede preplačila le-to uoštevate pri naslednjem obračunu, ali pa pokličite svojo referentko.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
barbarella
- Nov član

Imam zelo podobno zgodbo, le da smo mi oddali napačen obrazec ddv-p2 in vpisali promet cca. 31000 eur v zadnjih 12 koledarskih mesecih (ker smo smatrali, da prometa iz leta 2009 ne upoštevaš).
PO pogovoru z davčno, nam je svetovala samoprijavo.
Problem je v tem, da smo se mi v tem času s kupcem dogovorili, da mu ponovno izstavimo račun ( s katerim smo presegli promet 25.ooo eur) in vključimo ddv, katerega bo on plačal.
Ddv zavezanci smo postali v juliju, račun smo ponovno izstavili v avgustu za obd. marec (vse leto 2010). Le takega bi sedaj lahko vključili v ddv-o za avgust.
Kako naj sedaj to obrazložimo davčni? Da smo se zmotili v obrazcu ddv-p2? Ker le tako nismo potem nič presegli....
Ali si lahko kupec sedaj upošteva vstopni ddv?
Prosim za odgovore, hvala!barbarella
PO pogovoru z davčno, nam je svetovala samoprijavo.
Problem je v tem, da smo se mi v tem času s kupcem dogovorili, da mu ponovno izstavimo račun ( s katerim smo presegli promet 25.ooo eur) in vključimo ddv, katerega bo on plačal.
Ddv zavezanci smo postali v juliju, račun smo ponovno izstavili v avgustu za obd. marec (vse leto 2010). Le takega bi sedaj lahko vključili v ddv-o za avgust.
Kako naj sedaj to obrazložimo davčni? Da smo se zmotili v obrazcu ddv-p2? Ker le tako nismo potem nič presegli....
Ali si lahko kupec sedaj upošteva vstopni ddv?
Prosim za odgovore, hvala!barbarella
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Prosim, ne podvajajte vprašanj! 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko