trošarina pri avtoprevoznikih
Moderator: Mirko Zbačnik
-
gorgonzola1
- Začetnik

trošarina pri avtoprevoznikih
Ali avtoprevozniki še lahko zahtevajo vračilo trošarine od goriva? Včasih je to bilo, danes pa ne poznam situacije, prosim za pomoč.
Re: trošarina pri avtoprevoznikih
Vse o vračilu trošarine si preberite v Pravilniku o vračilu trošarine Ur.l.52/2009 z dne 8.7.2009
Lp
Lp
-
gorgonzola1
- Začetnik

Ja tukaj piše za nabave v Sloveniji, kaj pa slovenski prevoznik, ki vozi po tujini, pa tanka v tujini, kako pa tu uveljavlja vračilo trošarine? Kje pa to lahko preberem?
Za tankanje v tujini (gotovinski računi) žal ne morete zahtevati povračila trošarine, razen za tankanja z dkv kartico, ker
vam potem DKV pošlje račun in na podlagi kopije le tega lahko zahtevate vračilo.
lp
vam potem DKV pošlje račun in na podlagi kopije le tega lahko zahtevate vračilo.
lp
lp Sonja
-
vztrajnost
- Začetnik

Jaz sem enkrat pri enem od ponudnikov zasledila, da se da dobit trošarino iz Španije, Italije in mislim, da še dveh držav. Javim, ko bom na delovnem mestu, če vas zanima...
Ne vem pa kakšni so pogoji za vračilo trošarine.
Ne vem pa kakšni so pogoji za vračilo trošarine.
-
gorgonzola1
- Začetnik

Ja seveda me zanima, predvsem kdo je tak ponudnik in za katere države bi se dalo uveljavljati trošarino. Že vnaprej hvala.
če ste plačali trošarino v tujini, je po mojem mnenju ne boste dobili nazaj Nisem še slišal za sistem vračila trošarine iz slovenskega proračuna, ki je bila plačana v tujini.